Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΜΕΡΕΣ

Μπροστά στο αναπόφευκτο (;)

Εχει «κλειδώσει» η αποχώρηση και άλλων γνωστών στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ; Αν για τους «6 6», την ομάδα με αναφορές στην Εφη Αχτσιόγλου, υπάρχει ακόμα αμφιβολία εν αναμονή και του Σαββατοκύριακου, αυτή η εβδομάδα είναι εβδομάδα αποχωρήσεων από τις νομαρχιακές επιτροπές όλων εκείνων με αναφορά στην «Ομπρέλα» ή βρίσκονται στο ενδιάμεσο των δύο ομάδων. Η επιχείρηση μασάζ από την ηγεσία, πάντως, αφορά κυρίως τους βουλευτές – για αυτούς αλλά και τους υπόλοιπους το διαδικτυακό συριζαϊκό περιβάλλον μάλλον επιφυλάσσει τοξικότητα.

Τρεις δρόμοι

«Ξανά ενεργός» στην πολιτική σκηνή θα δηλώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος τους επόμενους μήνες («Παραπολιτικά»), όμως αυτό πάνω-κάτω το γνωρίζαμε. Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμη είναι ποια από τις δύο επιλογές που έχει θα ακολουθήσει – θα πάει στη ΝΔ ή θα ιδρύσει κάτι νέο; Δεν θα το μάθουμε ούτε την ερχόμενη Δευτέρα, στην «εκδήλωση θέσεων» που ετοιμάζει. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η φράση «η συνεργασία με κάποιον πολιτικό χώρο προϋποθέτει τη δημιουργία δικού σου χώρου, μιας κίνησης», γιατί ενδεχομένως να δείχνει έναν τρίτο δρόμο για τον πρώην υπουργό, που θα ενσωματώνει και τις δύο επιλογές του.

Κριτική στο ΠΑΣΟΚ

Δεν ξέρω αν είναι ένδειξη της συνέχειας για τον Λοβέρδο, πάντως κριτική στο ΠΑΣΟΚ θα ασκεί. Και φάνηκε στην τοποθέτησή του για την κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα όρια συνταξιοδότησης. «Εγώ συνέταξα τον σχετικό νόμο 3863/2010 ως υπουργός Εργασίας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον διαστρεβλώνει για λόγους αντιπολίτευσης. Οι πράξεις μας τότε ήταν ηρωικές» έγραψε σε ανάρτησή του, ταγκάροντας τον Αδωνη Γεωργιάδη.

(Χρονικά) όρια

Η τελευταία αρχηγός που μίλησε χθες στη Βουλή ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου – η οποία, μεταξύ πολλών άλλων, ενημέρωσε πως θα συμμετάσχει η ίδια στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη. «Εχετε ξεπεράσει κάθε όριο» επενέβη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από την έδρα. Οχι για αυτά που έλεγε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, αλλά γιατί είχε μιλήσει ήδη μισή ώρα. «Το κόμμα σας είναι το μοναδικό που δεν ψηφίζει την Εξεταστική» απάντησε η Κωνσταντοπούλου. «Δεν παρεμβαίνω ως ΠΑΣΟΚ. Μετά τον κ. Βελόπουλο που μίλησε 28 λεπτά έχετε μιλήσει 30» είπε ο Κωνσταντινόπουλος.

Related posts

Δημοσκόπηση: Ο απολογισμός της τετραετίας – Δηλώνουν σε χειρότερη κατάσταση οικονομικά

admin

Μητσοτάκης για Μετρό Θεσσαλονίκης: «Από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγματικότητα ενός έργου»

admin

Μητσοτάκης: Δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ, η κυβέρνηση πορεύεται με τα πόδια στη γη

admin

Επιστημονική φαντασία η «πρόταση Μητσοτάκη σε Κασσελάκη» για υπουργείο, λέει ο Παύλος Μαρινάκης

admin

Οικονόμου: Επέκταση των ερευνών από την ExxοnMobil δυτικά της Κρήτης

admin

Αδιανόητη δήλωση από Κυρανάκη για το μπάζωμα στα Τέμπη – Έπρεπε να γίνουν εργασίες για να…

admin

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

admin

Επιστολή Μπάιντεν δίνει το πράσινο φως για τα F16 στην Τουρκία

admin

Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά 20,6% η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ – Οριστικά τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τι λένε για το γάμο ομοφύλων

admin