Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΜΕΡΕΣ

«Κλειδώνει» ο Δούκας

Εν αναμονή των αποφάσεων της Χαριλάου Τρικούπη, που σε μεγάλο βαθμό θα «δείξουν» το πρόσωπο που θα συσπειρώσει τους προοδευτικούς δημάρχους στις εκλογές της ΚΕΔΕ, φαίνεται πως «κλειδώνει» ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Ο Δούκας είχε ήδη κάνει με έμμεσο τρόπο γνωστές τις προθέσεις του την περασμένη Δευτέρα, όταν στην ημερίδα του ΠΑΣΟΚ που ήταν αφιερωμένη στην αυτοδιοίκηση, μίλησε για μια «άλλη πρόταση, ευρεία, ανεξάρτητη και αυτοδιοικητική», στην οποία θα μπορούσε να ηγηθεί και ο ίδιος.

Επτά υπουργοί, μία Εξεταστική

Δεν ξέρω πόσο νόημα βγάζει η Εξεταστική για την τραγωδία των Τεμπών να ξεκινάει από το 1997, όμως το επόμενο διάστημα θα κληθούν στην Επιτροπή υπουργοί επτά διαφορετικών κυβερνήσεων: ο Τάσος Μαντέλης και ο Χρίστος Βερελής των κυβερνήσεων Σημίτη, ο Κωστής Χατζηδάκης με την ιδιότητα που είχε στην κυβέρνηση Καραμανλή από το 2007 έως το 2009, ο Δημήτρης Ρέππας από την κυβέρνηση Παπανδρέου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη συγκυβέρνηση 2013-2015, ο Χρήστος Σπίρτζης από την κυβέρνηση Τσίπρα και ο (τελευταίος στη σειρά) Κώστας Καραμανλής της πρώτης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για το πόρισμα μάλλον απαιτείται υπομονή.

Ανοιχτές συνελεύσεις

Αν ρωτήσεις πολιτικούς αναλυτές που παρακολουθούν τη Νέα Αριστερά ποιο είναι το βασικό της πρόβλημα, θα σου απαντήσουν πως τα πιο προβεβλημένα της πρόσωπα «έχουν όλα την ίδια κοψιά» – δηλαδή δεν απευθύνονται σε διαφορετικά, πιο λαϊκά ακροατήρια με την ίδια ευκολία. Οπου δεν υπάρχει πρόσωπο, υπάρχει μέθοδος. Αυτήν επικαλούνται στον νεοϊδρυθέντα σχηματισμό, με ανοιχτές συνελεύσεις – η πρώτη θα λάβει χώρα στο Ιλιον, την ερχόμενη Τρίτη, με κεντρική ομιλήτρια την Εφη Αχτσιόγλου.

Αριστερός Γκάνταλφ

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται η Νέα Αριστερά; Μια ματιά στα γραφικά που αναρτώνται στα σόσιαλ μίντια κάνει σαφή την προσέγγιση στις νεότερες γενιές. Αναλύοντας τον προϋπολογισμό, η Νέα Αριστερά προειδοποιούσε για το τέλος των «pass» (δηλαδή των επιδομάτων) με τη φιγούρα του μάγου Γκάνταλφ από τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και την περίφημη φράση (για τους φαν των ταινιών και των βιβλίων) «You shall not pass».

Related posts

Δεν κάνει πίσω η Αθήνα για την υπόθεση Μπελέρη

admin

Διευκρινίσεις Βαρβιτσιώτη για τα 122 ακίνητα στο πόθεν έσχες του

admin

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από πολλές περιοχές της χώρας άκουσε ο πρωθυπουργός

admin

Σκρέκας: Συλλογική δράση της ΕΕ απέναντι στις αυξήσεις των τιμών ενέργειας

admin

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

admin

Προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Αυγέρη: Ρατσισμός, σεξισμός και χυδαία στοχοποίηση κατά της Τζάκρη

admin

Τα τρία «σκαλοπάτια» που θα κρίνουν την επόμενη ημέρα στο Μαξίμου

admin

«Οικονομικός μετασχηματισμός εκ βάθρων»

admin