Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλικό C 130 μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιώντας στρατιωτικό αεροσκάφος C 130, η χώρα του αποφάσισε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους. H πτήση (η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ερυθρά Ημισέληνο, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών και τον ΟΗΕ) την ώρα αυτή προσγειώνεται στην Αίγυπτο, απ’ όπου οι βοήθειες θα φτάσουν στην Γάζα, από το πέρασμα της Ράφα.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι “εδώ και αρκετές ημέρες, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας του είναι έτοιμα να μεταφέρουν και άλλη βοήθεια – όταν οι συνθήκες ασφαλείας το επιτρέψουν – με στόχο την ανθρωπιστική στήριξη του πληθυσμού που έχει υποστεί τις συνέπειες της ένοπλης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή”.

O Κροζέτο υπογράμμισε, παράλληλα, ότι “τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Άμυνας της Ρώμης θα αποστείλει νέα ανθρωπιστική βοήθεια”. “Πρέπει να γίνει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στην Χαμάς -η οποία στοχεύει στην καταστροφή του κράτους του Ισραήλ- και στην παρούσα και μελλοντική μοίρα του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος έχει υποστεί ένα βαρύτατο δράμα και πένθος χωρίς να φέρει την ευθύνη γι΄αυτό”, είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός υπουργός.

“Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο μου είναι έτοιμο, με όλο του τον μηχανισμό, να κάνει ό,τι είναι εφικτό και μόλις καταστεί δυνατόν να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης καθώς και να φροντίσει για την απομάκρυνση άμαχων πολιτών, τόσο Αράβων, Ισραηλινών όσο και πολιτών άλλων χωρών που θα απευθύνουν σχετική έκκληση για λόγους υγείας”, ολοκλήρωσε ο Γκουίντο Κροζέτο.

Related posts

Μεσανατολικό: Τους οκτώ έφτασαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη

admin

Ισραήλ: Πάνω από 1.100 έφεδροι αεροπόροι διαμηνύουν ότι δεν θα υπηρετήσουν τη θητεία τους αν ψηφιστεί η δικαστική μεταρρύθμιση

admin

Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου λέει ότι οι αρχές τον εμπόδισαν να στείλει sms σε δημοσιογράφους

admin

Μετά τη Fitch και η DBRS βάζει στο “μικροσκόπιο” το αξιόχρεο των ΗΠΑ

admin

Εκλογές στην Τουρκία: Ο τρίτος υποψήφιος Σ. Ογάν ζητά υπουργείο για να στηρίξει Ερντογάν ή Κιλιτσντάρογλου

admin

Πρεσβεία Ελλάδας στην Πράγα: “Δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων”

admin

Το γαλλικό ΑΕΠ αυξάνεται το πρώτο τρίμηνο καθώς η κατανάλωση ανακάμπτει

admin

Προειδοποίηση του βασιλιά Αμπντάλα ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια βίαιου εκτοπισμού Παλαιστινίων

admin

Μετά το Ισραήλ, ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν μεταβαίνει στο Κατάρ

admin