Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινές πηγές: “Έξαλλος” ο Μπάιντεν με Νετανιάχου και ακροδεξιούς υπουργούς του για τη Δυτική Όχθη

Οι πολιτικές του υπερσυντηρητικού πολιτικού συνασπισμού του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Δυτική Όχθη έχουν “εξοργίσει” την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τις τελευταίες ημέρες, “αποσπώντας” την προσοχή της Ουάσιγκτον από το να παρέχει πλήρη υποστήριξη στο Ισραήλ εν μέσω του πολέμου με τη Χαμάς, ανέφεραν στους Times of Israel δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς τα σχόλιά τους είναι επικριτικά προς την ίδια τους την κυβέρνηση.

Ένας από τους αξιωματούχους επισήμανε το μακροχρόνιο ζήτημα της βίας των Ισραηλινών εποίκων στην κατεχόμενη παλαιστινιακή Δυτική Όχθη, την οποία η κυβέρνηση σπάνια καταδικάζει, ενώ δεν έχει μιλήσει εναντίον της από το ξέσπασμα του πολέμου με τη Χαμάς, παρόλο που το φαινόμενο είχε θανατηφόρες συνέπειες και κινδυνεύει να ανοίξει ένα πρόσθετο μέτωπο στην περιοχή.

“Αυτό δεν είναι απλώς κάτι που τίθεται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Έχει φτάσει μέχρι τον πρόεδρο που το ανέφερε δημόσια και ιδιωτικά εν μέσω πολέμου”, ανέφερε Ισραηλινός αξιωματούχος, μοιάζοντας να εκφράζει απογοήτευσή περισσότερο προς το Τελ Αβίβ και όχι προς την Ουάσινγκτον.

Έτερος αξιωματούχος υπογραμμίζει την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα μεταφέρει φορολογικά έσοδα που ανήκουν στην Παλαιστινιακή Αρχή λόγω αυτού που ο ακροδεξιός πολιτικός ισχυρίστηκε ότι ήταν υποστήριξη της Ραμάλα στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς. Το υπουργικό συμβούλιο τελικά απέρριψε την ιδέα και ψήφισε τη μεταφορά των κεφαλαίων εν μέσω πιέσεων από την Ουάσιγκτον, ωστόσο είπε ότι θα αφαιρούσε αυτό που φέρεται να ανέρχεται σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για να αντισταθμίσει τις μεταφορές της Παλαιστινιακής Αρχής προς τη Λωρίδα της Γάζας.

“Υπάρχει η αίσθηση στην αμερικανική κυβέρνηση ότι το Ισραήλ όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκε για να αποδυναμώσει την [Παλαιστινιακή] Αρχή προς όφελος της Χαμάς και αποφάσεις σαν αυτή απλώς ενισχύουν αυτόν τον ισχυρισμό”, είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Επισήμανε επίσης tweets από ακροδεξιά μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Amichai Eliyahu και ο βουλευτής του Likud, Galit Distal-Atbaryan, οι οποίοι ζήτησαν να εξαφανιστεί ολόκληρη η Γάζα ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς, ρητορική η οποία επίσης τράβηξε την προσοχή των ΗΠΑ και τις εξόργισε.

“Χρειαζόμαστε την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης αυτή τη στιγμή και οτιδήποτε αφαιρεί μέρος αυτής την υποστήριξη, βλάπτει τα συμφέροντα του Ισραήλ”, κατέληξε ο ένας εκ των Ισραηλινών αξιωματούχων.

Related posts

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τους ηγέτες Αιγύπτου, Ισραήλ, Ιράν, Αιγύπτου, Συρίας και Παλαιστίνης

admin

Netflix: Συνέτριψε κάθε προσδοκία στο α’ τρίμηνο του 2024 – Προσέλκυσε 9,3 εκατ. νέους συνδρομητές

admin

Λευκορωσία: Η κυβέρνηση κατηγορείται για συμμετοχή στον αναγκαστικό εκτοπισμό παιδιών από Ουκρανία

admin

Οι εμίρηδες του Αμπού Ντάμπι αγόρασαν την Telegraph και τον Spectator – Η Βρετανία θα “ελέγξει εξονυχιστικά” τη συμφωνία

admin

Μεσανατολικό: Πέντε προηγούμενες συμφωνίες ανταλλαγής Ισραηλινών και Παλαιστίνιων

admin

Αιφνιδιαστική αποχώρηση της Ουκρανίας από τις διαπραγματεύσεις με Ρωσία και Τουρκία

admin

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο – Τραυματίστηκαν δύο μαθήτριες

admin

Η Σλοβακία επιβάλλει προσωρινούς ελέγχους στα σύνορα με την Ουγγαρία, λόγω της αύξησης του αριθμού των παράτυπων μεταναστών

admin

Ουγγαρία: Κοινοβουλευτική επιτροπή καθυστερεί την ψηφοφορία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin