Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρανικά drones απογειώθηκαν και κατευθύνονται στο Ισραήλ – Στα ύψη το θερμόμετρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:59

Ξεκίνησε η προαναγγελθείσα επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στο πλήγμα στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας ακόμα παραπάνω το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή εν μέσω του εν εξελίξει πολέμου στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός αρχικά ενημέρωση ότι το Ιράν έχει εξαπολύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, λέγοντας ότι η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας θα τα αντιμετωπίσει, με τις ΗΠΑ και του Φρουρούς της Επανάστασης να επιβεβαιώνουν την εξέλιξη.

Οι σειρήνες θα ηχήσουν στις απειλούμενες περιοχές όταν φτάσουν τα drones στο Ισραήλ, τα οποία θα χρειαστούν κάποιες ώρες, ανέφερε στρατός του Ισραήλ.

Την είδηση μετέδωσε και το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV, λέγοντας ότι δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) απογειώθηκαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς στόχους στο Ισραήλ και ότι η πτήση τους θα διαρκέσει ώρες.

Ο απόστρατος στρατηγός Αμος Γιαντλίν δήλωσε στο Channel 12 TV ότι τα drones φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για  περίπου 50 με 70 drones, ενώ το  Channel 12 TV μετέδωσε ότι τα ιρανικά drones αναμένεται να φθάσουν στο Ισραήλ στις 02.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Το Ισραήλ θα κλείσει τον εναέριο χώρο του στις 21.30 GMT (00.30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσαν οι τοπικές αεροπορικές αρχές.

Η Ιορδανία, που νωρίτερα σήμερα ενημέρωσε ότι κλείνει προσωρινά τον εναέριο χώρο της, δήλωσε ότι η αντιαεροπορική της άμυνα είναι έτοιμη να αναχαιτίσει και να καταρρίψει οποιοδήποτε ιρανικό drone ή αεροσκάφος τον παραβιάσει, σύμφωνα με δύο πηγές από τα σώματα ασφαλείας της χώρας που επικαλείται το Reuters.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση από την ομάδα των εθνικών του συμβούλων.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι Μπάιντεν επέστρεψε εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον, διακόπτοντας το σαββατοκύριακό του στο Ντελάγουερ, για να διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του για τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε μεταδοθεί από το πρωί, το Ισραήλ προετοιμαζόταν για μια άμεση και άνευ προηγουμένου επίθεση από το Ιράν εναντίον κυβερνητικών στόχων που θα εκδηλωνόταν το αργότερο έως την Κυριακή.

Πηγές με διπλωματικές πηγές που επικαλούνταν το πρακτορείο Reuters, υπήρχε η εκτίμηση ότι η επίθεση θα είναι “ζυγισμένη”, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος μιας συνολικής περιφερειακής ανάφλεξης.

Related posts

Morgan Stanley: Αποχωρεί ο CEO James Gorman μετά από 13 χρόνια – Οι τρεις υποψήφιοι διάδοχοι

admin

Στολτενμπεργκ: Δεν υπάρχει επικείμενη στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία προς οποιοδήποτε σύμμαχο

admin

Η Ιαπωνία έγινε η 5η χώρα που πάτησε στο φεγγάρι

admin

Ο γγ του NATO ανακοίνωσε την ανάπτυξη άλλων 700 στρατιωτών στο Κόσοβο

admin

Για πρώτη φορά επίδοξη Μις Κόσμος από τη Σαουδική Αραβία

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ: 15.523 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας είναι ο νεότερος απολογιασμός, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς

admin

Ισραήλ: Η Χαμάς “γυρίζει την πλάτη” σε μια πολύ λογική πρόταση εκεχειρίας

admin

Νέο διπλωματικό επεισόδιο Κολομβίας-Αργεντινής

admin

Μπόστιτς (Fed Atlanta): Η Fed πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλά “για μεγάλο χρονικό διάστημα”

admin