Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεωρία

Κάποτε, όταν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν πολύ απ’ του ΠΑΣΟΚ, μερικοί κεντροαριστεροί πίστευαν στην αλήθεια της παροιμίας «εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις». Εκτιμούσαν ότι ο μηχανισμός που οδήγησε στη γιγάντωση του μικρού κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς θα δουλέψει ανάποδα, δηλαδή. Οσοι ψηφοφόροι του Κινήματος έφυγαν για την Κουμουνδούρου, κάποια στιγμή θα αντιληφθούν τις αδυναμίες των αριστερών και θα επαναπατριστούν στη Χαριλάου Τρικούπη, ισχυρίζονταν. Κι έτσι, η παλιά, προμνημονιακή, ισορροπία του πολιτικού συστήματος θα αποκατασταθεί.

Σήμερα, ενώ τα συριζαϊκά νούμερα βρίσκονται τόσο κοντά στα πασοκικά – κι οι περισσότεροι στοιχηματίζουν για τον χρόνο της διάσπασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης –, η παραπάνω θεωρία δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ούτε στις αυτοδιοικητικές κάλπες, ούτε στα γκάλοπ.

Σύμφωνα μάλιστα με το πιο πρόσφατο της Metron Analysis, 12% φρονεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει ισχυρή αντιπολίτευση, 26% βλέπει το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτόν τον ρόλο και η πλειονότητα του 58% νομίζει ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν έχει πια τα φόντα να γίνει εναλλακτικός στη ΝΔ πόλος.

Related posts

Με άλλα λόγια

admin

Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας: Δεν μπλοφάρουμε για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

admin

Ο Πολάκης σπεύδει να επικροτήσει τις διαγραφές, ο Μπαλτάς περιμένει να τον διαγράψει ο Κασσελάκης

admin

Εξεταστική για τα Τέμπη: «Συγγνώμη ζητάς όταν σκουντάς κάποιον στο διάδρομο, όχι όταν του σκοτώνεις το παιδί»

admin

Κουτσούμπας: Βορά στα χέρια επιχειρηματιών οι μαθητές των ΕΠΑΛ – Αδικο και μεσαιωνικό το νομοσχέδιο

admin

ΣΤΙΣ ΠΙΤΕΣ

admin

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Μέσω gov.gr οι καταγγελίες για σειρά αδικημάτων

admin

25η Μαρτίου: Μητσοτάκης – Τριντό στην μεγάλη παρέλαση στο Μόντρεαλ

admin

Αναζητούν νέα στελέχη από 3.000 βιογραφικά

admin