Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η JM Smucker εξαγοράζει την Hostess Brands – Deal 5,6 δισ. δολαρίων

Η αμερικανική εταιρεία τροφίμων και ποτών JM Smucker ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας αρτοσκευασμάτων Hostess Brands, παραγωγού των Twinkies, σε μια συμφωνία ύψους 5,6 δισ. δολαρίων, καθώς οι μεγάλες εταιρείες συσκευασμένων τροφίμων στις ΗΠΑ προσπαθούν να διευρύνουν τα χαρτοφυλάκια τους προκειμένου να αντισταθμίσουν την απώλεια των αυξημένων εσόδων που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Την Κυριακή, πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν στο Reuters ότι η εταιρεία παραγωγής φυστικοβούτυρου Jif βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της Hostess, έναντι 5 δισ. δολαρίων, εξαιρουμένου του καθαρού χρέους της τελευταίας ύψους περίπου 900 εκατ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Hostess σημειώνουν άνοδο 16,3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street τη Δευτέρα, ενώ η μετοχή της JM Smucker υποχωρεί κατά 7,5%.

Η Hostess έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 3,73 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, μετά το άλμα σχεδόν κατά 27% που έχει σημειώσει η μετοχή από τις 25 Αυγούστου, όταν το Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησής της μετά το ενδιαφέρον εξαγοράς που εισέπραξε από μεγάλες εταιρείες παραγωγής τροφίμων.

Η JM Smucker θα καταβάλει στους μετόχους της Hostess 34,25 δολάρια ανά μετοχή, στο πλαίσιο της συμφωνίας που θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή μετρητών και τη διάθεση μετοχών, με την τιμή να αντιπροσωπεύει premium 54% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Η συμφωνία των JM Smucker και Hostess ακολουθεί μια σειρά άλλων συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας της Campbell Soup για τη Sovos Brands και της εξαγοράς από τη Unilever της εταιρείας παγωμένου γιαουρτιού Yasso στη Βόρεια Αμερική.

Related posts

Κύπρος: Επίσκεψη Χριστοδουλίδη και Τατάρ στο Εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους

admin

Κρεμλίνο: Πιθανή η συνάντηση Πούτιν – Κιμ Γιονγκ Ουν αν χρειαστεί

admin

Adani Energy Solutions: Εξασφαλίζει χρηματοδότηση για έργο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

admin

“Εννέα νεκροί Αμερικανοί στο Ισραήλ”, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

admin

Ουκρανία: Αλλάζει η στρατιωτική ηγεσία – ο Σίρσκι αντικαθιστά τον Ζαλούζνι

admin

Mega deal $8,5 δισ. στην αμερικανική μόδα – Κάτω από την ίδια στέγη οι Coach, Michael Kors και Versace

admin

Ιαπωνία: Ψαράδες προσφεύγουν κατά του ιαπωνικού κράτους για την απόρριψη στον ωκεανό του νερού από τη Φουκουσίμα

admin

ΗΠΑ: Επιβράδυναν οι καταναλωτικές δαπάνες και ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

admin

Και η Meta στον “στίβο” της τεχνητής νοημοσύνης με το δωρεάν Llama 2

admin