Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Barclay’s θα αποκτήσει μεγάλο μέρος των τραπεζικών δραστηριοτήτων της Tesco

Η Barclay’s δήλωσε ότι θα αποκτήσει μεγάλο μέρος των τραπεζικών δραστηριοτήτων της Tesco καθώς ο δανειστής επιδιώκει να δημιουργήσει μεγαλύτερη βάση στη λιανική τραπεζική στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η Barclay’s αναμένει να πληρώσει περίπου 600 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με δήλωση της Παρασκευής. Η Tesco ανέφερε ξεχωριστά ότι αναμένει να λάβει περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες σε μετρητά από την πώληση – η οποία περιλαμβάνει την αποδέσμευση εποπτικού κεφαλαίου και ένα προγενέστερο μέρισμα που κατέβαλε η Tesco Bank – και θα χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτών για αγορά μετοχών.

Η κίνηση έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Barclays, CS Venkatakrishnan είπε ότι η εταιρεία πιθανότατα θα πρέπει να αναπτυχθεί σε τομείς όπως η λιανική τραπεζική προκειμένου να συρρικνωθεί το μερίδιο της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής στη συνολική δραστηριότητα της τράπεζας ως μέρος της προσπάθειάς του να ενισχύσει την τιμή της μετοχής του δανειστή. Η εταιρεία σχεδιάζει να αποκαλύψει μια σειρά νέων οικονομικών στόχων σε μια εκδήλωση επενδυτών αργότερα αυτόν τον μήνα.  

Η συναλλαγή περιλαμβάνει 4,2 δισεκατομμύρια λίρες απαιτήσεων από πιστωτικές κάρτες, 4,1 δισεκατομμύρια λίρες προσωπικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις και 6,7 δισεκατομμύρια λίρες σε καταθέσεις πελατών. Οι δύο εταιρείες θα συνάψουν επίσης μια 10ετή συμφωνία που θα επιτρέπει στην Barclay’s να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα Tesco για την εμπορία και τη διανομή πιστωτικών καρτών, ακάλυπτων προσωπικών δανείων και καταθέσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Related posts

Νέες επιχειρήσεις του Ισραήλ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας

admin

ΔΟΕ: Ρεκόρ για τις παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που συνδέεονται με την ενέργεια

admin

Βαθυσκάφος Titan: Συντρίμμια εντόπισε μη επανδρωμένο σκάφος στην περιοχή των ερευνών

admin

Οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων έτοιμοι να επισημοποιήσουν την έρευνα σε βάρος Τζο Μπάιντεν

admin

Επιστροφή από την κόλαση της Χαμάς: H συγκινητική στιγμή που ο πατέρας της Emily Hand βλέπει ξανά την κόρη του

admin

Μεντβέντεφ: Να βρεθούν και να συνθλιβούν ανελέητα οι δράστες, ειδικά αν συνδέονται με το Κίεβο

admin

Σ. Μισέλ: Η καρδιά της Ευρώπης χτυπήθηκε από τη βία

admin

Ιράκ: Τουλάχιστον 14 νεκροί από πυρκαγιά σε φοιτητική εστία στη βόρεια πόλη Σοράν

admin

Κάμερον: Πλήρως αποτυχημένη η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Τώρα είναι η ώρα για εκεχειρία στη Γάζα

admin