Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία θα απομακρύνει τα παιδιά από πέντε κοινότητες στην περιοχή της Ζαπορίζια

Η Ουκρανία θα απομακρύνει τα παιδιά από πέντε κοινότητες που βρίσκονται στο νότιο μέτωπο, στην περιοχή της Ζαπορίζια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Επανένταξης, απέναντι σε “μια δύσκολη κατάσταση ασφαλείας και [ρωσικούς] βομβαρδισμούς”.

Συνολικά, “54 παιδιά και 67 πρόσωπα που τα συνοδεύουν θα απομακρυνθούν υποχρεωτικά”, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην εφαρμογή Telegram.

Οι πέντε κοινότητες είναι οι “Χουλιαίπολη, Στεπνοχίρσκ, Πρεομπραζένκα, Εχορίβκα και Νοβοπαβλίβκα”, διευκρίνισε το ουκρανικό υπουργείο, σύμφωνα με το οποίο η απόφαση ελήφθη “ομόφωνα” σε συνάντηση τοπικών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, “εκτός από τα παιδιά, η υποχρεωτική εκκένωση θα εφαρμοστεί επίσης στα άτομα μειωμένης κινητικότητας που ζουν στις παραπάνω κοινότητες”.

Οι απομακρύνσεις αμάχων είναι σχετικά σπάνιες εδώ και αρκετούς μήνες στην Ουκρανία, με την πλειονότητα των κατοίκων να έχουν κάνει από νωρίς την επιλογή είτε να εγκαταλείψουν τις ζώνες όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες είτε να παραμείνουν με κάθε κόστος.

Οι τελευταίες σημαντικές επιχειρήσεις αυτού του είδους είχαν πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου γύρω από το Κουπιάνσκ (βορειοανατολικά).

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

“Σέρνει τα πόδια της” η Ουγγαρία: Το κυβερνών κόμμα δεν εγκρίνει ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μέχρι να υπάρξει συνάντηση Ορμπάν – Κρίστερσον

admin

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Ο λογαριασμός-παρωδία της ΥΠΕΞ στην πλατφόρμα Χ κίνδυνος για την εξωτερική πολιτική

admin

Νέα σχολικά εγχειρίδια της νεοελληνικής γλώσσας στην εμπόλεμη Ουκρανία

admin

Τηλεφωνική επικοινωνία Φιντάν με Κάμερον για Υεμένη και Γάζα

admin

Πανέτα (ΕΚΤ): Τα επιτόκια της ΕΚΤ δεν απέχουν πολύ από τον “τελικό προορισμό”

admin

Τυνησία: Χωριό ξεσηκώθηκε κατά της μεγάλης συγκέντρωσης μεταναστών

admin

ΟΗΕ: Ο λιμός στην Λωρίδα της Γάζας είναι σχεδόν αναπόφευκτος, αν δεν αλλάξει τίποτε

admin

Ουκρανία: Επτά νεκροί και 110 τραυματίες από το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο Τσερνίχιβ

admin

Ρωσία: Σύμμαχος του Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ για ανάμειξη σε φονικές επιθέσεις εντός της Ρωσίας

admin