Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία θα αγοράσει το τουρκικό μαχητικό KAAN – Εργοστάσιο τουρκικών drone σε ουκρανικό έδαφος

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην ‘Αγκυρα, Βασίλ Μποντνάρ, δήλωσε ότι η χώρα του όχι μόνο εργάζεται για να κατασκευάσει τον κινητήρα του υπό σχεδιασμού τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους ΚΑΑΝ, αλλά σκοπεύει και να το αγοράσει όταν αρχίσει η παραγωγή του. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι θα λειτουργήσει στην Ουκρανία εργοστάσιο κατασκευής τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.

Σε συνέντευξή του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk, ο Ουκρανός διπλωμάτης επισήμανε ότι υπάρχει ουκρανική κοινοπραξία που συμμετέχει στον διαγωνισμό για την κατασκευή του κινητήρα του μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ και πως η χώρα του έχει την εμπειρία και την ικανότητα να παράγει τα απαιτούμενα εξαρτήματα με ταχείς ρυθμούς.

Ερωτηθείς αν η Ουκρανία θα αγοράσει το συγκεκριμένο μαχητικό όταν αυτό θα περάσει στη φάση της παραγωγής, ο Βασίλ Μποντνάρ είπε πως “όχι μόνο θα το αγοράσουμε, αλλά θα το χρησιμοποιήσουμε και ξέρουμε πού θα το χρησιμοποιήσουμε”.

Αναφερόμενος στα τουρκικά μη επανδρωμενα αεροσκάφη Bayraktar, επισήμανε ότι έχουν αποκτήσει σημαντική φήμη στη χώρα του και διευκρίνισε πως συνεχίζονται στην Ουκρανία οι οικοδομικές εργασίες του εργοστασίου της κατασκευάστριας εταιρείας Baykar. Προ ημερών, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, είχε δηλώσει ότι το εργοστάσιο κοντά στο Κίεβο θα τεθεί σε λειτουργία σε ένα χρόνο και θα παράγει ετησίως 120 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, στις εκδόσεις ΤΒ2 και ΤΒ3, απασχολώντας περίπου 500 εργαζόμενους.

“Η συνεργασία με την Τουρκία είναι μία από τις στρατηγικές εξελίξεις που προσφέρει ευρύτερες αμυντικές ικανότητες τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Τουρκία και ενισχύει την περιφερειακή μας συνεργασία στη Μαύρη Θάλασσα” τόνισε ο Ουκρανός πρέσβης.

Related posts

ΗΠΑ: Σε υψηλό 11 μηνών ο δείκτης εμπιστοσύνης των κατασκευαστών

admin

Η United Airlines παγώνει την παραγγελία στη Boeing για 277 Max 10

admin

Εκλογές Ολλανδία: Νίκη του ακροδεξιού Βίλντερς δείχνουν τα exit poll

admin

Ολλανδία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας μετά τις καταγγελίες για “απρεπή συμπεριφορά”

admin

Ιράν: Άνδρας εκτελέστηκε για τον φόνο αστυνομικού στη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2022

admin

Μεσανατολικό: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε δύο στελέχη της Χαμάς στη Ράφα

admin

Τουρκία – ΗΠΑ: Συνάντηση αξιωματούχων των υπουργείων Άμυνας και για τα F-16

admin

Χεζμπολάχ: “Ημέρα άνευ προηγουμένου οργής” κατά του Ισραήλ η επίσκεψη Μπάιντεν

admin

Μ. Βρετανία: Η Ρωσία πιστεύεται ότι μπλόκαρε το δορυφορικό σήμα του αεροσκάφους του Υπ. Άμυνας

admin