Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στη διάρκεια της νύκτας στην Ουκρανία με περισσότερα από μια δωδεκαριά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και με ένα πύραυλο κρουζ που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, η οποία υποστήριξε ότι κατέρριψε όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η Ουκρανία έχει προετοιμασθεί για μια αύξηση των ρωσικών επιθέσεων εναντίον κρίσιμης σημασίας υποδομών της, ιδιαίτερα των ενεργειακών εγκαταστάσεών της, όπως είχε συμβεί και τον προηγούμενο χειμώνα, καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να σταθεροποιείται κάτω από το μηδέν.

Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως τα drones και ο πύραυλος εξαπολύθηκαν από τη νοτιοανατολική Ρωσία και πως ένας συνδυασμός διαφόρων μονάδων αντιαεροπορικής άμυνας σε κεντρικές περιφέρειες “κατέστρεψε τα 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ-131/136 του εχθρού”. Πρόκειται για ιρανικής κατασκευής αεροσκάφη τα οποία η Μόσχα χρησιμοποιεί συχνά εναντίον της γείτονός της.

“Ο πύραυλος κρουζ X-22 δεν έφθασε το στόχο του και έπεσε στην περιφέρεια της Ζαπορίζια σε μια ανοιχτή ζώνη και το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές σε ιδιωτικές κατοικίες. Δεν υπήρξαν θύματα”, πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία.

Οι αρχές της πόλης της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσαν επίσης πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε χθες, Τρίτη, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα ένα “σπάνιο” drone Μοχατζέρ-6 ιρανικής κατασκευής.

Το 2022 οι Ρώσοι είχαν αγοράσει περίπου 30 μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτού του τύπου, έχουν ανακοινώσει οι ουκρανικές αρχές.

Related posts

Σ. Μισέλ: Η καρδιά της Ευρώπης χτυπήθηκε από τη βία

admin

Γκουτέρες: Η κλιμάκωση δεν είναι η απάντηση στις ανησυχίες του Ισραήλ

admin

Αποκαταστάθηκε η κίνηση των οχημάτων στη Γέφυρα της Κριμαίας

admin

Η Ουάσινγκτον χαιρετίζει τις “εποικοδομητικές” συνομιλίες του Μπλίνκεν στο Πεκίνο

admin

Ρωσία: Η FSB ισχυρίζεται ότι οι ειδικές δυνάμεις της Βρετανίας επιχειρούν στην Ουκρανία

admin

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατηγορούν το ολλανδικό κράτος για “συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου” στη Γάζα

admin

Μπάιντεν: Η αμερικανική αεροπορία αρχίζει τις ρίψεις τροφίμων στη Γάζα εντός 24 ωρών

admin

ΕΕ: H Τεχεράνη να αναθεωρήσει την απόφαση της αφαίρεσης της διαπίστευσης επιθεωρητών της ΙΑΕΑ

admin

Σ. Ριαμπκόφ: Η Μόσχα διαθέτει τις αμυντικές και τεχνικές δυνατότητες για την εξάλειψη των απειλών ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα

admin