Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουγγαρία δηλώνει ανοιχτή σε νέες συμφωνίες με την Κομισιόν αλλά έχει “κόκκινες γραμμές”

Η Ουγγαρία είναι ανοιχτή σε περαιτέρω συμφωνίες με την Κομισιόν για ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά έχει “κόκκινες γραμμές” τα ζητήματα LGBTQ και τη μετανάστευση, δήλωσε την Πέμπτη ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Όρμπαν, Γκεργκέλι Γκούλιας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ίδιος ανέφερε πάντως ότι η Ουγγαρία απέχει πολύ από το να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο σύμβουλος του Όρμπαν επιτέθηκε στην ΕΕ κατηγορώντας την για “υποκρισία” και επιλεκτικές παρεμβάσεις σε εσωτερικά θέματα κρατών – μελών, σχολιάζοντας ότι έχει επιλέξει να αγνοήσει τις πρόσφατες διενέξεις σχετικά με τη δικαστική μεταρρύθμιση και το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ στην Πολωνία.

“Η ουγγρική κυβέρνηση θεωρεί ως μία από τις αδυναμίες της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι παρεμβαίνει σε θέματα εσωτερικής πολιτικής. Μπορούμε να δούμε ότι αυτοί που εμφανίζονται αυστηροί σε άλλες περιπτώσεις έχουν κλείσει τα μάτια τους εδώ”, είπε αναφερόμενος στην Πολωνία.

Κατά τα άλλα, ο Γκούλιας υποστήριξε ότι η Σουηδία δεν έχει κάνει τίποτα για να ενισχύσει την πεποίθηση ότι είναι κατάλληλη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και φαίνεται ότι η ένταξή της στη Συμμαχία δεν συνιστά προτεραιότητα της χώρας.

Related posts

Βρετανία: Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος του πρώην στρατιώτη που δραπέτευσε από φυλακή του Λονδίνου τη Δευτέρα

admin

Ινδία: Το πολεμικό ναυτικό διέσωσε δύο σκάφη από Σομαλούς πειρατές

admin

Tesla: Πρώτη τριμηνιαία μείωση παραδόσεων οχημάτων από το 2020

admin

Ρωσία: Διαδηλώσεις στο Ορσκ που πλήττεται από πλημμύρες

admin

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Τραμπ, ο οποίος δήλωσε “αθώος” στο δικαστήριο του Μαϊάμι

admin

Η Κίνα λέει στη Ρωσία ότι θα διατηρήσει “αμερόληπτη” θέση ως προς την Ουκρανία

admin

Η Φινλανδία θέτει υπό έρευνα ρωσικά και κινεζικά πλοία για ζημιές στον αγωγό φυσικού αερίου

admin

Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Πούτιν

admin

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε Παλαιστίνιο, μέλος της Ισλαμικής Τζιχάντ, στη Δυτική Όχθη

admin