Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Μπαρμπά Στάθης ψάχνεται για εξαγορές

«Όλοι συζητάνε με όλους και εμείς κοιτάμε κάποιες εταιρείες. Μεταξύ αυτών και την εταιρεία Χαλβατζής, αλλά δεν είναι η μόνη που κοιτάμε» υποστηρίζει πηγή του Μπαρμπά Στάθη που μίλησε -.

Με την εταιρεία Χαλβατζής Μακεδονική η εταιρεία Μπαρμπά Στάθης έχει υπογράψει συμφωνία NDA (non-disclosure agreement) ωστόσο η ίδια πηγή απέφυγε να διευκρινίσει με πόσες άλλες εταιρείες συζητά και με πόσες εξ αυτών έχει υπογράψει NDA. Έσπευσε πάντως να σημειώσει ότι υπάρχουν λίγες αξιόλογες μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των φρέσκων και έχουν ενδιαφέρον.

Στην ερώτηση του -.gr αν η εταιρεία Φρεσκούλης (Eurocatering) βρίσκεται στις εταιρείες που η Μπαρμπά Στάθης «σκανάρει» η ίδια πηγή ήταν κατηγορηματική. «Ο Φρεσκούλης δεν μας ενδιαφέρει».

Πέρυσι η αγορά των καταψυγμένων λαχανικών, βασική κατηγορία στην οποία δραστηριοποιείται η Μπαρμπά Στάθης, υποχώρησε 1,3% σε όγκο, για πρώτη φορά από το 2016 που ήταν χρονιά μνημονίων ενώ τους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς το «κοντέρ» της κατανάλωσης έγραψε απώλειες 5,8% σε όγκο.

Ωστόσο ο όμιλος Μπάρμπα Στάθης, που δραστηριοποιείται επίσης στις ζύμες και στις φρέσκες σαλάτες, πέτυχε αύξηση 20% στις πωλήσεις του στα 205,5 εκατ. ευρώ, τα EBITDA ενισχύθηκαν 7,7% στα 28,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 21,6% στα 12,5 εκατ. ευρώ.

Η Χαλβατζής Μακεδονική αύξησε πέρυσι 24,31% τον τζίρο της στα 12,329 εκατ. ευρώ το περιθώριο καθαρού κέρδους αυξήθηκε στο 35,50% από 34,61% και τα αποτελέσματα προ φόρων ξεπέρασαν τα 1,240 εκατ. ευρώ από 998.078 ευρώ το 2021.

Related posts

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώνεται ο «Δυτικός Διάδρομος» στην Πελοπόννησο

admin

Δύο άμυνες από ΕΛΤΑ στην έρευνα της Κομισιόν για «κρατική ενίσχυση»

admin

Αύξηση τζίρου 43,5% για την Veritas Ελλάδας-Κύπρου

admin

Επενδύει στο κέντρο διανομής στη Θήβα η Famar

admin

Παπαστράτος: Νέα γενιά στα προϊόντα θέρμανσης καπνού, IQOS ILUMA

admin

Το πρώτο «πράσινο» πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου λανσάρει η Anytime

admin

H Space Hellas ολοκλήρωσε έργο ενοποιημένης επικοινωνίας στο Δήμο Ιωαννιτών

admin

Εμφύλιος στην Παυλίδης: Νέα επίθεση στον Χριστόφορο «εξύφανε δόλιο σχέδιο»

admin

Θάνατος 36χρονου: Παραιτήθηκε ο CEO της Attica Group

admin