Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα και ΗΠΑ έκαναν κοινές ασκήσεις για “αιφνίδια επίθεση τύπου Χαμάς” από τη Βόρεια Κορέα

Τα στρατεύματα της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ διεξάγουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά αυτή την εβδομάδα για να βελτιώσουν την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται σε πιθανές “αιφνιδιαστικές επιθέσεις πυροβολικού τύπου Χαμάς” από τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας την Παρασκευή.

Οι δυνάμεις των δύο χωρών πραγματοποιούν τακτικά ασκήσεις με πραγματικά πυρά και άλλη εκπαίδευση, αλλά οι ασκήσεις αυτής της εβδομάδας έρχονται μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου που προκάλεσε ανησυχία όσο αφορά τον τομέα ασφάλειας στη Νότια Κορέα, η οποία μοιράζεται τα πιο ισχυρώς οχυρωμένα σύνορα του κόσμου με τη Βόρεια Κορέα.

Οι ειδικοί λένε ότι τα όπλα πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς του Βορρά μπορούν να εκτοξεύσουν περίπου 16.000 βολές την ώρα σε περίπτωση σύγκρουσης, θέτοντας σοβαρή απειλή για τη Σεούλ, η οποία απέχει περίπου 40-50 χιλιόμετρα (25-30 μίλια) από τα σύνορα.

Σε μια προσομοίωση απόκρισης σε “(πιθανές) αιφνιδιαστικές επιθέσεις πυροβολικού τύπου της Χαμάς του εχθρού”, οι ασκήσεις προσέφεραν εξάσκηση σε πλήγματα που είχαν σχεδιαστεί για να “εξουδετερώσουν τις πηγές των προκλήσεων πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς του εχθρού σε πρώιμο χρόνο”, λέει η Διοίκηση Επιχειρήσεων Εδάφους της Νότιας Κορέας στο μία δήλωση.

Related posts

Ισπανία: Τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν λόγω πυρκαγιάς στο εθνικό πάρκο της Τενερίφης

admin

Διεθνές Δικαστήριο – Ουκρανία: Ζητά “αποζημιώσεις” από τη Ρωσία – Πρόσχημα για να καταστρέψει ο ψευδής ισχυρισμός περί γενοκτονίας

admin

Ο θάνατος του Μάθιου Πέρι οφείλεται σε “οξείες επιπτώσεις” της λήψης κεταμίνης

admin

Κρίση στην Αϊτή: Η αστυνομία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την έδρα της προεδρίας

admin

WSJ: Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ιράν για την απειλή βομβιστικής επίθεσης από τον ISIS

admin

Βρετανικό Μουσείο: Απολύθηκε εργαζόμενος επειδή αντικείμενα “έλειπαν, κλάπηκαν ή είχαν υποστεί ζημιές”

admin

Μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας τον Απρίλιο

admin

Η σημασία της συνάντησης Πούτιν-Κιμ

admin

Γαλλία: Στο 5% ο δομικός πληθωρισμός τον Ιούλιο

admin