Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα εξετάζει τη χαλάρωση των ορίων ξένων μεριδίων για να προσελκύσει διεθνή κεφάλαια

Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των κανόνων που περιορίζουν την ξένη ιδιοκτησία σε εγχώριες εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, είπαν στο Bloomberg άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, καθώς επιδιώκει να προσελκύσει παγκόσμια κεφάλαια πίσω στο χρηματιστήριο των 9,4 τρισ. δολαρίων.

Οι αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις πολιτικής για να ενισχύσουν την ιδιοκτησία στο εξωτερικό σε μετοχές που είναι εισηγμένες στη Σαγκάη, το Σενζέν και το Πεκίνο ως μέρος μιας προσπάθειας για άνοιγμα της αγοράς και ενίσχυση των συναλλαγών, είπαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν καθώς οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές. Η Κίνα περιορίζει επί του παρόντος τη συνολική ξένη ιδιοκτησία σε τοπικές εισηγμένες εταιρείες στο 30% και υποβάλλει έναν μόνο ξένο μέτοχο σε όριο 10%.

Οι τελευταίες συζητήσεις σχετικά με την ξένη ιδιοκτησία βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και οι λεπτομέρειες, όπως ποιοι κλάδοι μπορεί να ωφεληθούν και πού να τεθούν νέα ανώτατα όρια, δεν έχουν αποφασιστεί, ανέφεραν οι άνθρωποι. Ενώ η αρχική υιοθέτηση μπορεί να είναι αργή σε μια εποχή που οι επενδυτές ανησυχούν για την υγεία της οικονομίας της Κίνας, μια πιθανή χαλάρωση βραχυπρόθεσμα συνοδεύεται επίσης με χαμηλότερο κίνδυνο ξαφνικής εισροής κεφαλαιακής αστάθειας στην αγορά. 

Οι συζητήσεις γίνονται εν μέσω μιας συνεχιζόμενης φυγής ξένων κεφαλαίων από τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετοχών στον κόσμο, με τις εγχώριες μετοχές να κατατάσσονται μεταξύ των με τις χειρότερες επιδόσεις παγκοσμίως φέτος. Είναι άλλο ένα σημάδι ότι η Κίνα ακολουθεί τη δέσμευση του Πολιτικού Γραφείου τον Ιούλιο να “τονώσει τις κεφαλαιαγορές και να τονώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών”.

Related posts

Η Ρωσία λέει πως παρέδωσε 200.000 τόνους σιτηρών δωρεάν σε 6 χώρες της Αφρικής

admin

Η Νότια Αφρική έστειλε όπλα και πυρομαχικά στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα

admin

Πρακτικά Fed: Η πολιτική πρέπει να μείνει περιοριστική για κάποιο χρονικό διάστημα

admin

ΟΗΕ: Τα βασανιστήρια έχουν γίνει “σκόπιμη πολιτική” στην Ουκρανία

admin

Ρωσία και Τουρκία συμφωνούν για επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία “σύντομα”

admin

Βέλγιο: O Τύπος για την “ιστορική νίκη” της αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία και την “πικρή απογοήτευση” του Ερντογάν

admin

Λιβύη – Πλημμύρες στη Ντέρνα: Προφυλάκιση οκτώ αξιωματούχων για τη θανατηφόρα κατάρρευση των φραγμάτων

admin

Warner Bros: Η απεργία των σεναριογράφων έπληξε κέρδη και έσοδα – Βουτιά 10% η μετοχή

admin

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δείχνουν τη Ρωσία πίσω από την επίθεση στο φράγμα στη νότια Ουκρανία

admin