Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη – Πλημμύρες στη Ντέρνα: Προφυλάκιση οκτώ αξιωματούχων για τη θανατηφόρα κατάρρευση των φραγμάτων

Ο επικεφαλής εισαγγελέας της Λιβύης δήλωσε τη Δευτέρα ότι διέταξε την προφυλάκιση οκτώ νυν και πρώην αξιωματούχων εν αναμονή της έρευνάς του σχετικά με την κατάρρευση δύο φραγμάτων νωρίτερα αυτό το μήνα, μια καταστροφή που οδήγησε τα νερά ύψους πολλών μέτρων στο κέντρο μιας παραθαλάσσιας πόλης και άφησε χιλιάδες ανθρώπους νεκρούς.

Τα δύο φράγματα έξω από την πόλη Ντέρνα κατέρρευσαν στις 11 Σεπτεμβρίου αφού κατακλύστηκαν από την καταιγίδα Daniel, η οποία προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις σε ολόκληρη την ανατολική Λιβύη. Η κατάρρευση των έργων έπληξε μέχρι και το ένα τέταρτο της πόλης, δήλωσαν αξιωματούχοι, καταστρέφοντας ολόκληρες γειτονιές και παρασύροντας ανθρώπους στη θάλασσα.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οργανώσεις αρωγής έδωσαν εκτιμώμενο αριθμό νεκρών που κυμαίνεται από περισσότερους από 4.000 έως και πάνω από 11.000. Οι σοροί πολλών από τους νεκρούς εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια ή στη Μεσόγειο, σύμφωνα με ομάδες έρευνας.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα αλ-Σιντίκ αλ-Σουρ αναφέρεται ότι οι εισαγγελείς την Κυριακή υπέβαλλαν σε ανάκριση επτά πρώην και νυν αξιωματούχους της Αρχής Υδατικών Πόρων και της Αρχής Διαχείρισης Φραγμάτων, σχετικά με ισχυρισμούς για κακή διαχείριση, αμέλεια και λάθη που συνέβαλαν στην καταστροφή.

Ανακρίθηκε επίσης ο δήμαρχος της Ντέρνα Αμπντέλ-Μονέιμ αλ-Γαϊθί, ο οποίος αποπέμφθηκε μετά την καταστροφή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

Related posts

Υπηρεσίες πληροφοριών Ισραήλ: Μέλη της UNRWA στη Γάζα ότι είχαν ρόλο σε Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ

admin

Η Ρωσία “αδιαφορεί” για τις νέες δυτικές κυρώσεις

admin

Πραξικόπημα στην Γκαμπόν: Οι ΗΠΑ καλούν τον στρατό να αποκαταστήσει στην εξουσία την πολιτική κυβέρνηση

admin

Ουκρανία: Το Κίεβο ανακοινώνει ότι κατέρριψε 20 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τη νύχτα

admin

Πολωνικά ΜΜΕ: Ουκρανικός ο πύραυλος που είχε πλήξει τη χώρα

admin

Η Σουηδία λέει ότι δεν θα διαπραγματευτεί με την Ουγγαρία για το ΝΑΤΟ

admin

Tο ιρανικό πολεμικό πλοίο Alborz εισήλθε στα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας

admin

Κίνα: Τουλάχιστον 127 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην επαρχία Γκανσού

admin

ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ν. Κορέα καταδικάζουν την εκτόξευση βορειοκορεατικών πυραύλων

admin