Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα δηλώνει διατεθειμένη να παίξει ρόλο μεσολαβητή στην ένταση Ιράν-Πακιστάν

Το Πεκίνο, που διατηρεί προνομιακές σχέσεις με το Ισλαμαμπάντ και την Τεχεράνη, δηλώνει διατεθειμένο να “διαδραματίσει έναν ρόλο” για την άμβλυνση των εντάσεων ανάμεσα στο Πακιστάν και το Ιράν, μετά τα πλήγματα της μιας χώρας στο έδαφος της άλλης, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική διπλωματία.

“Στην περίπτωση που το χρειαστούν οι δύο πλευρές, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να διαδραματίσουμε εποικοδομητικό ρόλο για να ηρεμήσει η κατάσταση”, δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

Η Κίνα “ελπίζει ειλικρινά ότι οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί κλιμάκωση των εντάσεων”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Δύο ημέρες ύστερα από ιρανικά πλήγματα στο έδαφός του, το Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι προέβη τη νύχτα σε “πλήγματα εναντίον κρησφύγετων τρομοκρατών” στο Ιράν, τα οποία προκάλεσαν τον θάνατο 7 ανθρώπων, σύμφωνα με τη δημόσια ιρανική τηλεόραση.

Το Ιράν και το Πακιστάν αλληλοκατηγορούνται συχνά ότι επιτρέπουν σε ανταρτικές οργανώσεις να επιχειρούν από το έδαφος των χωρών τους για να εξαπολύουν επιθέσεις, αλλά σπάνια υπάρχει εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεών τους.

Τα πλήγματα αυτά γίνονται την ώρα που η Μέση Ανατολή συγκλονίζεται από τον πόλεμο ανάμεσα στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς και το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας και τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Related posts

Νέα νυχτερινή επίθεση Ρωσίας κατά Ουκρανίας με πυραύλους και drones – Αντικρουόμενες αναφορές για το μέτωπο της Ζαπορίζια

admin

Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 452 εκατ. ευρώ θα παράσχει ο Καναδάς στην Ουκρανία

admin

Ο Μπάιντεν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Σάντσεθ για τη σύσφιξη των διμερών αμυντικών σχέσεων και τη στήριξη στην Ουκρανία

admin

ΗΠΑ: Αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων ζητά η οικογένεια ενός 11χρονου που πυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του από αστυνομικό

admin

Η Γερμανία, με φόντο την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία, ζητεί ταχεία ένταξη των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ

admin

Εμπειρογνώμονας ΟΗΕ: “Συστηματικά και σκόπιμα βασανιστήρια του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία”

admin

Γάζα: Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο σε νοσοκομείο της Χαν Γιουνίς

admin

Βομβαρδισμοί στη νότια Λωρίδα της Γάζας, διεθνής πίεση για κατάπαυση του πυρός

admin

Βρυξέλλες: Σε πεδίο μάχης οι δρόμοι από εξεγερμένους αγρότες

admin