Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανάκαμψη για τα αποθέματα χονδρικής τον Δεκέμβριο

Τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ ανέκαμψαν τον Δεκέμβριο, επιβεβαίωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη, ενισχυμένα από την άνοδο των αποθεμάτων μηχανοκίνητων οχημάτων.

Το Γραφείο Απογραφής του Υπουργείου Εμπορίου ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν 0,4% τον περασμένο μήνα. Τα αποθέματα σε χονδρεμπόρους μειώθηκαν κατά 0,4% τον Νοέμβριο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι το ύψος των αποθεμάτων δεν θα είχαν αναθεωρηθεί.

Τα αποθέματα αποτελούν βασικό μέρος του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Υποχώρησαν 2,7% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο. Οι επενδύσεις σε ιδιωτικά αποθέματα πρόσθεσαν 0,1 ποσοστιαία μονάδα στον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας κατά 3,3% το δ’ τρίμηνο, αφού παρείχαν μεγάλη ώθηση το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Τα χονδρικά αποθέματα μηχανοκίνητων οχημάτων αυξήθηκαν 2,9% τον Δεκέμβριο μετά από πτώση 2% τον Νοέμβριο. Αυξήσεις σημειώθηκαν επίσης στα αποθέματα χονδρικής σε επαγγελματικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καθώς και σε μηχανήματα, χαρτί και φάρμακα. Όμως τα αποθέματα επίπλων, ένδυσης και πετρελαίου μειώθηκαν.

Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, τα αποθέματα χονδρικής σημείωσαν άνοδο 0,1% τον Δεκέμβριο. Αυτό το στοιχείο επηρεάζει στον υπολογισμό του ΑΕΠ.

Οι πωλήσεις των χονδρεμπόρων αυξήθηκαν 0,7% μετά από πτώση 0,1% τον Νοέμβριο. Με τον ρυθμό πωλήσεων του Δεκεμβρίου, οι χονδρέμποροι θα χρειάζονταν 1,34 μήνες για να εκκαθαρίσουν τα ράφια τους, όσο ακριβώς χρειάζονταν και τον Νοέμβριο.

Related posts

Τουρκία: Νέες αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία – Φιντάν σε Μπλίνκεν: “Θα συνεχίσουμε”

admin

Τζ. Γέλεν: Η τάση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ είναι πτωτική – “Λάθος” να στέκεται κανείς στις μικρές διακυμάνσεις

admin

Ευρωπαϊκή τεχνολογία ιπτάμενου αυτοκινήτου πωλήθηκε σε κινεζική εταιρεία

admin

“Δεν κινδυνεύουμε από ρωσική επίθεση” απαντά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός στον αντιπρόεδρο της Δούμας

admin

Νετανιάχου: Ο πόλεμος στην Γάζα θα είναι μακρύς και δύσκολος

admin

Allianz: Εκτόξευση των κερδών το α’ τρίμηνο, κάτω όμως από τις εκτιμήσεις

admin

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Σ. Ογάν θέλει να βάλει Ερντογάν-Κιλιτσντάρογλου να δημοπρατήσουν γι’ αυτόν

admin

Τιφλίδα: Σκηνές βίας ανάμεσα σε αστυνομία και διαδηλωτές

admin

Ο Πούτιν και αρκετοί Αφρικανοί ηγέτες στην παρέλαση του ρωσικού ναυτικού

admin