Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερευνα για τη «μονταζιέρα» ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Το πρώτο βήμα για το ΠΑΣΟΚ ήταν η Βουλή, με την πρωτοβουλία για την πρόταση δυσπιστίας. Το δεύτερο είναι η Δικαιοσύνη – και η εισαγγελική έρευνα είναι το λιγότερο που περιμένουν στη Χαριλάου Τρικούπη μετά την κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε χθες το πρωί την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, θέτοντας το δημοσίευμα του «Βήματος» για τη «μονταζιέρα» των Τεμπών και όσα ακολούθησαν αργότερα υπόψη της και ζητώντας τη διερεύνηση και ποινική αξιολόγηση όσων καταγγέλλονται.

Στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τη νέα κίνηση, έχουν κι έναν συμβολικό στόχο: Να καταστήσουν σαφές στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να ξεχάσουν αυτή την υπόθεση, επαναφέροντάς τη στο προσκήνιο και πως οι ίδιοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν τον ρόλο της βασικής αντιπολιτευτικής δύναμης απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Στην αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σημειώνεται, με βάση πληροφορίες, πως προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης αυτεπάγγελτων αξιόποινων πράξεων για την αφαίρεση των συνομιλιών από τον ΟΣΕ λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία θρηνούσε για αυτό που είχε συμβεί, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να πάρουν τις επίμαχες συνομιλίες, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης» ανέφερε στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Εμείς κάναμε το χρέος μας (…) Τώρα έχει χρέος η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» σχολίασε ο Ανδρουλάκης – κάνοντας, παράλληλα, και πολιτική κριτική στην πλευρά της κυβέρνησης: «Ολα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη λειτουργεί συστηματικά με το τρίπτυχο: διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Πρέπει, λοιπόν, αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει, γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που του προσφέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Η διαχείριση του θέματος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ επιδιώκεται να έχει θεσμική προσέγγιση, γι’ αυτό η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη και για τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόθεση για προανακριτική επιτροπή ήταν πως το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα «στην ώρα του και όπως έπρεπε». Η ανάδειξη του κόμματος ως βασικό αντίβαρου στην πολιτική της ΝΔ περνάει και μέσα από τη σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την πρόσφατη σύμπραξη εντός των κοινοβουλευτικών τειχών: «Εγώ αυτή τη στιγμή παίζω μπάσκετ και ο κ. Κασσελάκης γκολφ. Εχουμε άλλη στρατηγική. Εγώ κάνω πολιτική στη Βουλή με προτάσεις» σχολίασε σε αυτό το μήκος κύματος (ΑNT1) ο Ανδρουλάκης, μιλώντας για εκλογές «που πρέπει να παράξουν πολιτικό αποτέλεσμα», αναδεικνύοντας το ΠΑΣΟΚ σε αξιωματική αντιπολίτευση.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Μετασχηματισμό προαναγγέλλει ο Κασσελάκης και με αλλαγή ονόματος (;)

admin

Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ απ’ το ’80

admin

Τρεις δημοσκοπήσεις, ένα το συμπέρασμα: Απέτυχε το επιτελικό κράτος ΝΔ – Απογοήτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τους εκλογείς εξωτερικού

admin

ΚΥΣΕΑ: Πράσινο φως για την προμήθεια συστημάτων SPIKE-NLOS

admin

Δημοσκόπηση Metron Analysis στο MEGA: Δυσαρέσκεια για κυβέρνηση – απογοήτευση από ΣΥΡΙΖΑ

admin

Μητσοτάκης προς αγρότες: Είμαστε εδώ να βρούμε λύσεις – Περιορισμένα τα δημοσιονομικά περιθώρια

admin

Live η «ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή για τους αγρότες

admin

Κασσελάκης: Με copy-paste από Τσίπρα προσπαθεί να συσπειρώσει – «Να έχουμε ενιαία φωνή» η σύσταση

admin