Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live η «ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή για τους αγρότες

Νέα δέσμη μέτρων για τους αγρότες ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση και της Νέας Αριστεράς για τα προβλήματα της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της «ώρας του πρωθυπουργού».

Η πολιτική και επιχειρησιακή δοκιμασία του Μαξίμου συνεχίζεται με φόντο τις ανυποχώρητες κινητοποιήσεις γεωργών και κτηνοτρόφων, οι οποίες έχουν από χθες ως βασικό «σταθμό» την έκθεση «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη. Τα μπλόκα ανά την επικράτεια δεν «σπάνε» και, όσο κι αν η κυβέρνηση επιχειρεί διαρκώς προσκλητήρια για διάλογο προσδοκώντας την αποφόρτιση, οι αγρότες δηλώνουν ότι καλύπτονται πλέον μόνο με συγκεκριμένες απαντήσεις και καθαρά χρονοδιαγράμματα.

Στο μεταξύ απέναντι στην κυβέρνηση έχει ήδη συγκροτηθεί και το μέτωπο σύσσωμης της αντιπολίτευσης, που την εγκαλεί για καθυστερήσεις και έλλειψη σχεδίου, ενώ ειδικά από τον διαλυμένο κάμπο έρχονται και… γαλάζιες πιέσεις έως αιχμές για κυβερνητικούς χειρισμούς.

Τον λόγο είχε αρχικώς ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης που ανέπτυξε το ερώτημά του.

Δείτε live την ομιλία Μητσοτάκη:

Ναι στο ρεύμα, όχι στο ντίζελ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων (άμεσων και μακροπρόθεσμων) που θα φέρει σήμερα ο πρωθυπουργός για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα έχει ξεχωριστή θέση το ενεργειακό κόστος. Το θέμα αυτό (τα φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος) θα είναι στην κορυφή των εξαγγελιών, με την προσδοκία να απαντηθεί ένα καθοριστικό κομμάτι των σοβαρών αιτημάτων που έχει καταθέσει ο αγροτικός κόσμος.

Πρώτο σινιάλο έδωσε ο Μητσοτάκης από τη Βόνιτσα προχθές, όταν μιλώντας σε εκπροσώπους των αγροτών στο μπλόκο είπε ότι «είμαστε πάντα ανοιχτοί να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να μειώσουμε το κόστος παραγωγής, να μειώσουμε το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας».

Όπως είχε προσθέσει, «καταφέραμε και εξασφαλίσαμε σχετικά λογικές τιμές πάνω στην κρίση αλλά θέλουμε να το μειώσουμε περισσότερο».

Related posts

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η ομιλία του Διονύση Τεμπονέρα αν δεν αποχωρούσε από την Κεντρική Επιτροπή

admin

Μητσοτάκης: Θα υποδεχτεί ηγέτες των Βαλκανίων στις 21 Αυγούστου

admin

Ο Μπελέρης μεταξύ Αθήνας, Τιράνων και Βερολίνου

admin

Ανδρουλάκης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης – Διαφωνούμε ευθέως με το επιτελικό κράτος

admin

Εκλεκτοί

admin

Κύπρος: Διαθέτει 170 εκατ. ευρώ για επιθετικά ελικόπτερα, drones, αντιαρματικά και αντιαεροπορικά

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία»

admin

Νάσος Ηλιόπουλος σε «6+6»: «Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο»

admin