Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχείρηση συσπείρωσης απέναντι στη χαλαρή ψήφο

Ο «διμέτωπος» που εμφανώς επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιθέσεις αριστερά και δεξιότερα της ΝΔ – σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση – αποτελεί επί της ουσίας την αφετηρία στην επιχείρηση συσπείρωσης και γαλάζιας κινητοποίησης απέναντι στη χαλαρή ψήφο ενόψει των ευρωεκλογών. Η προβολή εκ μέρους του Πρωθυπουργού του κινδύνου να «κλονιστούν οι έως τώρα κατακτήσεις», δηλαδή η επαναφορά του διακυβεύματος της πολιτικής σταθερότητας, συνδέεται ευθέως με τη… ζωηρή ανησυχία των επιτελών σε Μαξίμου και Πειραιώς για έκφραση διαμαρτυρίας στην ευρωκάλπη.

Εξού και η διπλή τακτική που δείχνει να υιοθετεί ο Μητσοτάκης, πυκνώνοντας εφεξής τα δημόσια μηνύματα: απαντήσεις και κριτική σε όλα σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς αντιπάλους του, καλλιέργεια εικόνας κυβερνητικής – έστω – προσπάθειας σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα. «Υπάρχει σήμερα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης;» διερωτήθηκε, για να απαντήσει ο ίδιος ότι «οι πολίτες δεν φαίνεται να είναι πολύ πεπεισμένοι» (Σκάι), συνεχίζοντας την επικοινωνιακή προσπάθεια ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Κοινώς τα «βέλη» του Μητσοτάκη στρέφονται προς όλους. Φάνηκε αυτό στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του, προχθές στην κομματική σύναξη στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, όταν διεμήνυσε ακόμα και στο ΚΚΕ ότι δεν θα είναι «στο απυρόβλητο».

Καθ’ οδόν προς την πολιτική αναμέτρηση σκληραίνουν οι ευθείες αναφορές του για την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο. «Κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν καριέρες πάνω στα Τέμπη», είπε μία ημέρα αφότου χρέωσε δήθεν πατριωτισμό σε «κομματίδια» που βλέπουν «ως μεγεθυντικό φακό για το ανάστημά τους» τις ευρωεκλογές. «Οποιος πιστεύει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν σε πολιτικά πρόσωπα», είπε για τα Τέμπη, «να καταθέσει αίτημα προκαταρκτικής επιτροπής με συγκεκριμένο κατηγορητήριο».

Related posts

Νεα ένταση στην Πύλα μεταξύ Τουρκοκυπρίων και ΟΥΝΦΙΚΥΠ

admin

Τουρκία: Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν τις ναυτικές βάσεις που απειλούν Ελλάδα και Κύπρο

admin

Κανονικότητα

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη – «Ας αντιπαρατεθεί με το… κενό της προσωπικής του ευθύνης»

admin

Οργή Κασσελάκη για την παρέμβαση Τσίπρα – «Τινάζει τα πάντα στον αέρα»

admin

«Ατρόμητος Ερντογάν» κατά Ελλάδας – «Οση βοήθεια και να πάρετε θα σας απαντήσουμε»

admin

Αγροτικό: Η περιφέρεια στα όρια νευρικής κρίσης

admin

Μητσοτάκης σε Τζένγκο: «Ευχαριστούμε Ελίνα, μας γεμίζεις περηφάνια»

admin

Τα δύο «αν» που απειλούν τον Κασσελάκη

admin