Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον ο Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επιστρέψει εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον το απόγευμα του Σαββάτου, διακόπτοντας το σαββατοκύριακό του στο Ντελάγουερ, για να διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του για τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή.

“Ο πρόεδρος επιστρέφει στον Λευκό Οίκο σήμερα το απόγευμα για να έχει διαβουλεύσεις με την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του για τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή”, ανακοίνωσε στον Τύπο ο Λευκός Οίκος χωρίς διευκρινίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις δυτικών μυστικών το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση και άνευ προηγουμένου επίθεση από το Ιράν εναντίον κυβερνητικών στόχων που θα εκδηλωθεί το αργότερο έως την Κυριακή.

Σύμφωνα ωστόσο με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η επίθεση αυτή θα είναι “ζυγισμένη”, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος μιας συνολικής περιφερειακής ανάφλεξης.   

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Ιράν να απελευθερώσει “αμέσως” το φορτηγό πλοίο που κατέλαβε σήμερα

Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Ιράν να απελευθερώσει “αμέσως” το φορτηγό πλοίο που κατέλαβε σήμερα κοντά στα Στενά του Χορμούζ και καταδίκασε αυτήν την “πράξη πειρατείας”.

“Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως αυτό το πλοίο και το πλήρωμά του που αποτελείται από Ινδούς, Φιλιππινέζους, Πακιστανούς, Ρώσους και Εσθονούς”, δηλώνει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Αντριέν Γουότσον. “Η απρόκλητη κατάληψη εμπορικού πλοίου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πράξη πειρατείας”.

Related posts

ΗΠΑ: Συνελήφθη Έλληνας επιχειρηματίας που κατηγορείται για συνωμοσία υπέρ της Ρωσίας και λαθρεμπόριο

admin

Ria: “Δύσκολο” να βρεθεί λύση για παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά

admin

Η Τσεχία συζητά για αγορά 15 Leopard και άλλα 15 ως δώρο από τη Γερμανία

admin

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ προειδοποιεί το Ιράν να μην επιτεθεί σε αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή

admin

Επίθεση Ομ. Τσελίκ κατά της Ελλάδας με “όπλο” το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου

admin

Φιλιππίνες: Σεισμός 7,1 βαθμών στο νότιο τμήμα του αρχιπελάγους

admin

Ο διευθυντής της CIA επισκέφθηκε το Πεκίνο για συνομιλίες με τους Κινέζους ομολόγους του

admin

Στην επιμνημόσυνη δέηση για τα 202 χρόνια από το θάνατο του ήρωα αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων Εμμ. Παπά αύριο ο Ν. Δένδιας

admin

Σ. Κυριακίδου για πανδημία: Έπειτα από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε

admin