Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Επιδρομή των Ρώσων στο Ιζμαήλ, χτυπήματα σε λιμενικές υποδομές και σιλό – Επίθεση ουκρανικών drone στη Ρωσία

Ρωσική αεροπορική επιδρομή με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκαφών-καμικάζι προκάλεσαν ζημιές σε λιμενικές υποδομές, σιλό με σιτηρά και διοικητικά κτίρια στην περιοχή Ιζμαήλ της Οδησσού, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της τελευταίας, ο Όλεχ Κίπερ.

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στην επιδρομή, την τέταρτη σε πέντε ημέρες στην Ιζμαήλ, όπου βρίσκεται ουκρανικό λιμάνι-κλειδί για την εξαγωγή σιτηρών μέσω Δούναβη, σύμφωνα με τον κ. Κίπερ.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους στα λιμάνια της νότιας Ουκρανίας μετά τον τερματισμό από τη Μόσχα της συμφωνίας που επέτρεπε από τον Ιούλιο του 2022 την ασφαλή εξαγωγή των σιτηρών της μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Η Ρωσία λέει πως κατέρριψε drone της Ουκρανίας σε Ροστόφ και Μπριάνσκ

Ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες κοντά στη Μόσχα, στον εναέριο χώρο του Ροστόφ και στην περιφέρεια Μπριάνσκ (νοτιοδυτικά), ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι τρία κτίρια υπέστησαν ζημιές στην πόλη Ροστόφ στον Ντον και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε όταν ουκρανικό drone συνετρίβη στο κέντρο της. Το δεύτερο drone που καταρρίφθηκε στην περιφέρεια Ροστόφ κατέπεσε έξω από την πόλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην Μπριάνσκ, συντρίμμια ενός από τα δυο drones που καταρρίφθηκαν έσπασαν υαλοπίνακες σε κτίριο σιδηροδρομικού σταθμού και προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα σταθμευμένα σε μικρή απόσταση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Related posts

Η Ρωσία κατέρριψε πυραύλους στην Κριμαία και το Ροστόφ, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους

admin

Ο Μακρόν συνεχάρη τον Ερντογάν για την επανεκλογή του – Μιλά για “προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν μαζί”

admin

Ο Πούτιν δεν θα παραστεί στην κηδεία του Πριγκόζιν

admin

Το ξεπέρασμα της “κόκκινης γραμμής” των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

admin

Κομισιόν: Το X (Twitter) του Μασκ η μεγαλύτερη πηγή παραπληροφόρησης υπέρ της Ρωσίας

admin

ΗΠΑ: Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του, η εικόνα του Ανώτατου Δικαστηρίου δέχθηκε ακόμη ένα πλήγμα

admin

Etihad Airways: Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη στο α’ τρίμηνο

admin

Γεωργία: Μια γυναίκα συνελήφθη επειδή βεβήλωσε θρησκευτική εικόνα του Στάλιν στο Τμπιλίσι

admin

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς λέει ότι 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι

admin