Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιβεβαίωση newsauto: Συνεχίζονται οι επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά

Όπως είχε αποκαλύψει το newsauto, παρά την προσωρινή παύση -λόγω εξαντλήσεως των κονδυλίων- του πολύ σημαντικού προγράμματος επιδότησης της ηλεκτροκίνησης που τρέχει εδώ και τρία χρόνια, η Κυβέρνηση… πάλευε με τα κονδύλια για να τη συνεχίσει.

Ετσι πριν λίγο ανακοινώθηκε πως βρέθηκαν τα χρήματα και ενισχύεται το υπάρχον πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»,.

Με τροποποίηση  της Κοινής Υπουργικής Απόφασης λοιπόν, αποφασίστηκε η παράταση του Προγράμματος έως τον Απρίλιο του 2024, με αύξηση της χρηματοδότησης και τροποποίηση του πλαισίου, ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός απορρόφησης των κονδυλίων και η διαδικασία καταβολής των επιδοτήσεων.

Ειδικότερα, με την ΚΥΑ που υπέγραψαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου και η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, τροποποιείται ο Β΄ Κύκλος του Προγράμματος ως εξής:

• Αυξάνεται ο προϋπολογισμός της δράσης στα 65 εκατ. ευρώ και παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς αδιάθετων πόρων από μία κατηγορία οχημάτων σε άλλη, για την οποία οι πόροι έχουν εξαντληθεί.

•  Ορίζεται προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο, με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή. Η ρύθμιση αφορά αιτήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί και συμπεριληφθεί ή θα συμπεριληφθούν σε απόφαση υπαγωγής. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη υποβολής των ανωτέρω, η αίτηση θα απορρίπτεται και το ποσό της επιδότησης θα αποδεσμεύεται.

• Περιορίζεται το χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της αγοράς του ηλεκτρικού οχήματος από 12 σε 8 μήνες, από την ημερομηνία υπαγωγής στο Πρόγραμμα.

• Με τις παραπάνω ρυθμίσεις περιορίζεται το πλήθος των αιτήσεων που παραμένουν ανενεργές και απελευθερώνονται πόροι για την υποβολή νέων αιτήσεων από ιδιώτες ή νομικά πρόσωπα, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν άμεσα στην αγορά ηλεκτρικού οχήματος.

Προς αυτή την κατεύθυνση, παρατείνεται κατά τέσσερις (4) μήνες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα, από 31/12/2023 σε 30/4/2024.

Related posts

Χρηματιστήρια: Κέρδη στις αγορές της Ασίας – «Αλμα» 3% για τον Nikkei

admin

Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2020

admin

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: 40.368 εργαζόμενοι σε τράπεζες – σούπερ μάρκετ «κατέβασαν» την εφαρμογή

admin

Νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος: Πότε ξεκινά για τη χειμερινή περίοδο – Ποιους αφορά

admin

Αδήλωτα αναδρομικά: Λήγει το τελεσίγραφο της ΑΑΔΕ σε 42.000 φορολογούμενους

admin

Ο νέος Proedros, η μεγάλη επιστροφή (του Νίκου Παππά), ο κανονικός ΣΥΡΙΖΑ (τι πάθαμε, αδέλφια), το Μαξίμου και μια ωραία ατμόσφαιρα…

admin

Προϋπολογισμός: Αυξημένα κατά 14,4% έναντι του στόχου τα έσοδα την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024

admin

Γερμανία: Η Fraport αναστέλλει τη δραστηριότητά της στη Ρωσία

admin

ΔΕΗ: Εισέρχεται στις τηλεπικοινωνίες με δικό της δίκτυο οπτικών ινών

admin