Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη – Οι κινήσεις των 11

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 15:30 συνεδριάζει, υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Μια εβδομάδα μετά την προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου, συνεδριάζει εν νέου με φόντο το συνέδριο του κόμματος τον προσεχή Φεβρουάριο, αλλά και τον συντονισμό του πολιτικού λόγου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο του κύματος αποχωρήσεων στελεχών και μελών σε όλη την Ελλάδα και με δεδομένο ότι οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές, την Τρίτη το βράδυ, συζητούν τη δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το όνομα του Αλέξη Χαρίτση είναι αυτό που επικρατεί για τη θέση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ σημαντικούς ρόλους αναμένεται να έχουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου και η Θεανώ Φωτίου.

Αντιπολιτευτικό ορόσημο ο προϋπολογισμός

Οι 11 βουλευτές επιδιώκουν να παρουσιαστούν ως σώμα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024, όπου θα παρουσιάσουν την αντιπολιτευτική θέση τους έναντι της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας μια «σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση».

«Στόχος είναι κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης να ασκηθεί σκληρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση από τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα, απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία και συγκεκριμένα την ακρίβεια, τις εργασιακές σχέσεις και τη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα», αναφέρει το περιβάλλον των αποχωρησάντων.

«Μαζική προπαγάνδα» από τα ΜΜΕ, «βλέπει» ο Κασσελάκης

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε μία προσπάθεια να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις μετά τις μαζικές αποχωρήσεις στελεχών και μελών του κόμματος, υποστηρίζει πως «υπάρχει μία μαζική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ για το ‘κύμα αποχωρήσεων’ από τον ΣΥΡΙΖΑ», γι’ αυτό και αναφέρθηκε στα «ακριβή στοιχεία», όπως είπε σε ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη λοιπόν, «το τελευταίο 10ήμερο, αποχώρησε από τις ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 1,03% των μελών του κόμματος».

Προσθέτει, μάλιστα, ότι «στον isyriza, είχαμε 152 email αποχώρησης και 758 νέες εγγραφές» και παρακινεί τους πολίτες να γίνουν «κομμάτι της Σύγχρονης Αριστεράς»…

Related posts

Εσοδα

admin

Ανοικτή σύγκρουση με τα Τίρανα για τον Μπελέρη

admin

Πυρ ομάδον από την αντιπολίτευση για τον προϋπολογισμό

admin

Η αντιπολίτευση «μπλεγμένη» στον λαβύρινθο των μεταρρυθμίσεων

admin

Εντεκα πρόσωπα – κλειδιά στην τουρκική αποστολή

admin

Καλούν τον Τσίπρα να αναλάβει τα νέα του διεθνή καθήκοντα στο Συμβούλιο της Ευρώπης

admin

Τα «δίκοπα μαχαίρια» της δεύτερης τετραετίας

admin

Ρωμανός για Κασσελάκη: Δυσκολεύεται να διαχειριστεί την πραγματικότητα ο πρόεδρος του κόμματος των fake news

admin

«Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει δεύτερο κόμμα με τη λαϊκή ετυμηγορία στις ευρωεκλογές»

admin