Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκθέματα

ΕΚΘΕΜΑΤΑ

Προτού μεταβούν στην αίθουσα των διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου για ένα κρασί και finger food, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξενάγησε τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο μουσείο που βρίσκεται στον τρίτο όροφο – εκεί εκτίθενται όλα τα δώρα που έχει παραλάβει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της θητείας της. Οι περισσότεροι το είχαν ξαναδεί στα εγκαίνια, όμως μέσα σε αυτό το διάστημα είχε προστεθεί ένα ακόμη έκθεμα: το βάζο που της χάρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, το οποίο μάλιστα βρίσκεται και σε περίοπτη θέση μέσα στον χώρο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τα «κεντροαριστερά σενάρια» που τον θέλουν να κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, διέψευδε χθες η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού. «Είναι διαχρονικά γνωστό σε όλους πως ό,τι έχει να πει ο Γιώργος Παπανδρέου το λέει δημόσια ο ίδιος και ό,τι κι αν κάνει, το κάνει αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών του. Ο,τι γράφεται αυτήν την ώρα εξυπηρετεί στοχεύσεις άλλων», σχολίαζαν οι συνεργάτες του. Δύο είναι τα δεδομένα, σε κάθε περίπτωση: το ένα είναι πως ο Παπανδρέου όντως μίλησε, μετά τη νίκη του Χάρη Δούκα, και το δεύτερο πως οι σχέσεις του με τον Νίκο Ανδρουλάκη παραμένουν πολύ καλές.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΝ ΔΕΟΣ

Μια σχέση αναγνωρισμένου αντιπάλου «χτίζεται», στη βάση του διαχωρισμού πρόοδος – συντήρηση, ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός απαντώντας στον Παύλο Μαρινάκη επεσήμανε πως αντίπαλος του κυβερνώντος κόμματος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Κασσελάκης, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, σχολίασε πως «έφτασε να συμφωνεί με Σαμαρά» για την προτροπή Μητσοτάκη στους βουλευτές να βγουν από την αίθουσα αν διαφωνούν. Το αφήγημα κατά των όρων «γονέας 1» και «γονέας 2» που συμπεριλήφθηκαν στην πρόταση νόμου που κατέθεσαν από ΣΥΡΙΖΑ, είναι αφήγημα Σαμαρά. Οχι τωρινό, αφού τα λέει εδώ και 3 χρόνια.

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Με επιφύλαξη υποδέχτηκε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον αρμόδιο εισηγητή Παναγιώτη Δουδωνή, παρότι η επιστολική αποτελεί πάγια θέση του κόμματος, πρώτον για την έλλειψη διαβούλευσης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και δεύτερον «με την απροϋπόθετη επέκταση της δυνατότητας άσκησης του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο στο σύνολο των εντός επικρατείας εκλογέων». Η επιφύλαξη, πάντως, δίνει τον χρόνο για την ανάλογη συζήτηση εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας, ώστε να καθοριστεί η στάση των βουλευτών – η πρώτη συνεδρίαση του έτους αναμένεται αύριο.

Related posts

Σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα επαναπροσέγγισης

admin

Κινήσεις εξωστρέφειας κάτω από εμφυλιοπολεμικά πυρά

admin

Με ποιο κόμμα;

admin

Έλληνας στρατιωτικός για τις προκλήσεις Ερντογάν: «Στήνει θερμό επεισόδιο στην Ελλάδα αλλά…»

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός – Μετά τις αντιδράσεις

admin

Διακήρυξη καλής γειτονίας και νέο ραντεβού στην Αγκυρα

admin

Αντιφάσεις

admin

Ιδανικοί αυτόχειρες

admin