Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δριμύ «κατηγορώ» για τις υποκλοπές

Κλιμακώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης την επίθεσή του για την υπόθεση των υποκλοπών. Σε νέα παρέμβασή του χθες στη Βουλή και απαντώντας στις αιχμές που διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για «μονοθεματική εμμονή» του στο θέμα των παρακολουθήσεων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «έχουμε καθημερινή εμμονή με το κράτος δικαίου, τους θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα», ενώ με αφορμή το επιχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «μεσολάβησε η κρίση του ελληνικού λαού που τα έβαλε όλα αυτά τα θέματα στη ζυγαριά», του καταλόγισε αλαζονεία.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι νωπή η λαϊκή εντολή, αλλά δεν αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ για ό,τι έχει συμβεί στη χώρα με το παρακράτος που διαμορφώθηκε γύρω και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου». Το ρεπορτάζ του Mega για 11 SMS, μολυσμένα με το Predator, που εμφανίζεται να στάλθηκαν από συσκευή πολιτικού προσώπου, προκάλεσε την «έκρηξη» του Νίκου Ανδρουλάκη και τη νέα παρέμβασή του στη Βουλή – με τον ίδιο να τονίζει ότι «πρόσωπο σε εξέχουσα πολιτική θέση έστειλε 11 μηνύματα με το Predator από το προσωπικό του τηλέφωνο προς ισάριθμα ανυποψίαστα θύματα», σημειώνοντας μάλιστα ότι «κάποιοι ίσως να κάθονται ανάμεσά μας και να έχουν μάλιστα παραλάβει τον σχετικό ενημερωτικό φάκελο του κ. Μενουδάκου και να μη λένε κουβέντα».

Ποιος γιορτάζει τον Ιανουάριο;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήγε ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας ότι «η ευκαιρία για τη μαζική αυτή αποστολή του Predator -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα – δόθηκε ανήμερα της ονομαστικής εορτής του εν λόγω πολιτικού προσώπου», ενώ επικαλούμενος τις ίδιες πληροφορίες είπε ότι το συμβάν έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2021 και συμπλήρωσε: «Το εορτολόγιο της ορθόδοξης πίστης μας μάς οδηγεί σε Θανάση ή Αντώνη ή Φώτη ή Γρηγόρη». «Εχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιο μπορεί να είναι το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από την αποστολή αυτών των μηνυμάτων», είπε, «για να καταλάβει ο ελληνικός λαός την αγωνία σας να τα βρείτε με την Ακροδεξιά του Βελόπουλου και να πάτε στις τρεις η ώρα τη νύχτα να αλώσετε – με υπογραφή του κ. Φλωρίδη – την ΑΔΑΕ». Ο Ανδρουλάκης περιμένει τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και, όπως δήλωσε, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του «γιατί σέβομαι τους αγώνες των προγόνων μας για δημοκρατία και ισονομία και κράτος δικαίου».

Βορίδης: «Κουτσομπολιά…»

«Κράτος δικαίου σημαίνει εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» του απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, καταλογίζοντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι υιοθετεί «κουτσομπολιά»: «Αλλά εσείς, πολιτικός αρχηγός, που έρχεστε και μας λέτε για κάποιον που μπορεί να είναι ο Θανάσης ή ο Γρηγόρης και που έστειλε κάτι που δεν έστειλε, που το έγραψε ένα δημοσίευμα, αυτά δεν είναι κουτσομπολιά; Είναι αποδεδειγμένα γεγονότα τα οποία ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη;» τον ρώτησε και πρόσθεσε ο Βορίδης: «Με συγχωρείτε, μεγαλύτερη κουτσομπόλα από αυτό το οποίο ακούσαμε προηγουμένως εγώ στο Κοινοβούλιο δεν έχω ακούσει. Αναπαραγωγή φημών, σπερμολογιών, ισχυρισμών, όλων αναπόδεικτων, όλων χωρίς να έχουν μια συγκεκριμένη βάση, όλων που αν υπάρχει κάτι, ας πάει να ελεγχθεί στη Δικαιοσύνη και ας μην απασχολεί τον χώρο του Κοινοβουλίου».

Related posts

Σε εξέλιξη η συνάντηση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή

admin

Τσακαλώτος: Κάθε κόμμα πρέπει να έχει ξεκάθαρη ταυτότητα και αφετηρία

admin

Περιοδεία Γεραπετρίτη σε Ντόχα και Κουβέιτ

admin

Μητσοτάκης για νέο Μουσείο Αιγών: «Σημαντική συμβολή στην εξέλιξη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς»

admin

Αγοράζουμε F-35 block 4 αντί για απλά F-35

admin

Μητσοτάκης σε Ντομπρόβσκις: Μέτρα για την ακρίβεια αλλιώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την «Λερναία Υδρα» του λαϊκισμού

admin

Πίσω από τις κάμερες

admin

Οι επιπτώσεις μιας ακύρωσης στο Αιγαίο

admin

Τρεις πτήσεις στην Αθήνα για τον «θωρακισμένο» Ερντογάν

admin