Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο Μακρόν ανησυχεί για την “εδαφική ακεραιότητα” της Αρμενίας – Το Μπακού “απειλεί” τη χώρα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ανησυχία του απόψε για μια πιθανή στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας, τονίζοντας ότι το Μπακού “απειλεί” τα κοινά σύνορα και την “εδαφική ακεραιότητα” της χώρας αυτής.

“Η Γαλλία είναι σε μεγάλη επαγρύπνηση για την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας γιατί αυτό είναι που διακυβεύεται”, δήλωσε στα γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France 2.

“Σήμερα έχουμε μια Ρωσία που είναι συνεργός του Αζερμπαϊτζάν, μια Τουρκία που πάντα ήταν υποστηρικτής των ελιγμών αυτών και μια εξουσία που δεν έχει δισταγμό και που απειλεί τα σύνορα της Αρμενίας”, δήλωσε, μετά τη νίκη αστραπή του Μπακού έναντι των αυτονομιστών του Ναγκόρνο Καραμπάχ, έδαφος που κατοικείται ως επί το πλείστον από Αρμένιους.

Έπειτα από μόλις 24 ώρες μάχης, οι αρχές του Καραμπάχ, αφού κατατροπώθηκαν από τη δύναμη πυρός του Μπακού και χωρίς βοήθεια από το Γερεβάν, κατέθεσαν τα όπλα την Τετάρτη και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις την Πέμπτη υπό τη μεσολάβηση της Μόσχας για επανένταξη στο Αζερμπαϊτζάν του αποσχιστικού εδάφους, όπου πολλοί κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Η Αρμενία επέκρινε σήμερα έμμεσα τη Ρωσία για την έλλειψη της υποστήριξής της σε αυτή την κρίση, με τον πρωθυπουργό της Νικόλ Πασινιάν να χαρακτηρίζει τις σημερινές συμμαχίες της χώρας του “αναποτελεσματικές”, υποδηλώνοντας τις σχέσεις της με τη Μόσχα που κληρονομήθηκαν από την εποχή που η Αρμενία — όπως και το Αζερμπαϊτζάν — ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Ρωσία: Ενορχηστρωμένη από τη Δύση η απουσία της Αρμενίας από τη Σύνοδο Κορυφής της CSTO

admin

Ισραήλ: Η αστυνομία έκανε έφοδο στο γραφείο του Al Jazeera μετά τη διαταγή για το κλείσιμο του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ

admin

Επικοινωνία Μπορέλ με το υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Καταδίκασε τις ιρανικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ

admin

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθαρίζει στον Ερντογάν: F-16 και Σουηδία δεν συνδέονται

admin

Η αποτυχημένη ανταρσία της Wagner δίχασε τη ρωσική αντιπολίτευση

admin

Σχέδιο των χωρών Δυτ. Αφρικής για στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα

admin

Ισραήλ: Επαναλαμβάνεται η δίκη του Νετανιάχου για διαφθορά

admin

Οι υψηλές τιμές ενέργειας ενίσχυσαν τα κέρδη της Engie το α’ τρίμηνο

admin

ΗΠΑ: Ο Τραμπ πανηγυρίζει για τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου – “Εγώ έφτιαξα τη συντηρητική πλειοψηφία στο δικαστήριο”

admin