Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης- And. Orcel: Ολιστική αύξηση της αξίας μετόχων και πελατών

Η ολιστική προϊοντική συνεργασία της Unicredit με την Alpha Bank τόσο στην Ρουμανία όσο και στην ελληνική αγορά συμβάλλει στην μεγιστοποίηση της αξίας τόσο για τους μετόχους, όσο και για τους πελάτες των δύο τραπεζών.

Η διαπίστωση αυτή ήταν κοινή στις δηλώσεις των δύο διεύθυνοντων συμβούλων Andrea Orcel και Βασίλειου Ψάλτη (φωτ.). Σε ερώτηση αναλυτή αν η είσοδος στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank αποτελεί το πρώτο βήμα για την συγχώνευση της ιταλικής τράπεζας με το ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα ο κ. Orcel απάντησε πως «είναι ξεκάθαρος ο τύπος της συνεργασίας μας με αιχμή τις συνέργειες σε προϊοντικό επίπεδο αλλά και την απόκτηση κρίσιμου μεγέθους στην ρουμανική αγορά». Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Unicredit οι συνέργειες στους τομείς Asset Management, payments, corporate κ.ά. αναμένεται να αυξήσει την κερδοφορία και των δύο τραπεζών.

Ερωτηθείς ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης αν υπάρχει πιθανότητα για πλήρη έξοδο από την αγορά της Ρουμανίας απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι στα πλάνα και η συγχώνευση με την Unicredit μεγιστοποιεί την αξία του ποσοστού που διατηρεί η Alpha Bank στο νέο σχήμα καθώς αποκτά πρόσβαση στο δίκτυο ενός μεγάλου ευρωπαϊκού τραπεζικού παίχτη.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της Unicredit για την απόκτηση του 9% των μετοχών της Alpha Bank που κατέχει το ΤΧΣ ο CEO της ιταλικής τράπεζας ανέφερε ότι «η χρονική στιγμή για επέκταση των συνεργειών στην ελληνική αγορά είναι η σωστή καθώς η ελληνική οικονομία έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης, απέκτησε επενδυτική βαθμίδα και η Unicredit ενδυναμώνει το δίκτυο των τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται σε 15 χώρες». Πρόσθεσε ότι εφόσον δεν επιτευχθεί η απόκτηση του 9% από το ΤΧΣ η ιταλική τράπεζα έχει δεσμευθεί να αποκτήσει το 5% των μετοχών της Alpha Bank σε βάθος 24 μηνών.

Σε ό,τι αφορά το μέρισμα και την εναλλακτική του buy back ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης ανέφερε ότι ο στόχος διανομής μερίσματος από τα κέρδη του 2023 παραμένει και πλέον με την συνεργασία με την Unicredit αποκτά επιπλέον όπλα στις συζητήσεις με τις εποπτικές αρχές.

Μιλώντας για την Ρουμανική αγορά ο CEO της Unicredit, όπου στάθηκε ιδιαίτερα στην συγχώνευση, τόνισε πως πρόκειται για μια από τις ελκυστικότερες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εξ ου και το deal προσδίδει ιδιαίτερη αξία στον ιταλικό αλλά και στον ελληνικό τραπεζικό όμιλο.

Related posts

ΣΒΕ: Επενδυτικές ευκαιρίες στην περιφέρεια με το ΕΣΠΑ

admin

Η Αγγελική Ελευθερίου αναλαμβάνει Corporate Affairs Director του Ομίλου Sunlight

admin

Απανθρακοποίηση ως το 2027 υπόσχεται η Enel

admin

ΑΔΜΗΕ: Παράταση στην πώληση του 20% της Αριάδνη Interconnection

admin

Κρίνεται στο ΣτΕ η επόμενη ημέρα για τη ΛΑΡΚΟ

admin

Έλαστρον: Η Θεοδώρα Γιαννακοπούλου αναλαμβάνει επικεφαλής εσωτερικού ελέγχου

admin

Airbus: Επικίνδυνο για την Ευρώπη το σχέδιο ΗΠΑ για το κλίμα

admin

Ανανέωσε τη συνεργασία του με την Printec ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

admin

BriQ Properties: Στο €1,18 εκατ. τα καθαρά κέρδη τριμήνου

admin