Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση τζίρου και κερδών για τη Γρηγόρης το 2022

Η ανάκαμψη της οικονομίας εντός του 2022, η ανοδική κίνηση των αεροδρομίων, οι θετικές επιδόσεις των καταστημάτων και το άνοιγμα 25 νέων σημείων, διαμόρφωσαν τον κύκλο εργασιών του Ομίλου σε €79,8 εκ, αύξηση 46,7% έναντι του 2021. Η λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου, όπως αυτή απεικονίζεται από τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), παρουσίασε αύξηση κατά 14,4% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Αξιοσημείωτο για την οικονομική ευρωστία του Ομίλου και της Εταιρίας είναι ότι παρουσιάζουν αρνητικό δανεισμό (τα ταμειακά διαθέσιμα υπερκαλύπτουν τις δανειακές υποχρεώσεις). Συγκεκριμένα, κατά την 31.12.2022, ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου και της Εταιρείας διαμορφώθηκε σε € -0,38εκ. και € -1,15εκ., αντίστοιχα.

Ισχυρή παρέμεινε η κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου, με το δείκτη των Ιδίων Κεφαλαίων προς το σύνολο Παθητικού να ανέρχεται σε 37,3%.

O Όμιλος Γρηγόρης, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, υλοποίησε μία σειρά δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το 2022. Σημαντικές πρωτοβουλίες του αποτέλεσαν η προσφορά των σχολικών γευμάτων σε όλα τα παιδιά των Φιλανθρωπικών Σωματείων «Οι Φίλοι του Παιδιού» και «Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο» και η παροχή του σχολικού γεύματος, για όγδοη συνεχή χρονιά, στους κρατούμενους που φοιτούν στις σχολικές μονάδες που λειτουργούν εντός του Ειδικού Κέντρου Κράτησης Νέων στην Αυλώνα.

Related posts

Το σχέδιο της ΕΥΔΑΠ για την «Ψυτάλλεια 3.0»

admin

ΣΑΤΑ: Ζητά αύξηση των επιβατών στα ταξί

admin

Η Blueground εξαγόρασε την Travelers Haven στις ΗΠΑ

admin

Μικρή κάμψη κερδών για την Καρέλιας

admin

Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών

admin

Πιλοτικό έργο κβαντικής διανομής κλειδιών στην Ελλάδα από τη Space Hellas

admin

Αποταμιευτικό προϊόν με κυμαινόμενο επιτόκιο έως 3,7% από τη Revolut

admin

BBG: «Πράσινο φως» SSM για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

Παναγιωτόπουλος (ΓΕΚ Τέρνα): Ανίερος πόλεμος λάσπης στον τεχνικό κόσμο της χώρας

admin