Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιό της για τον περιορισμό της μετανάστευσης

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας παρουσίασε σήμερα ένα σχέδιο μείωσης του αριθμού των μεταναστών, με την ελπίδα να ανασχέσει την αύξηση της μετανάστευσης μετά την πανδημία covid-19 και να εξευμενίσει την οργή που προκαλεί στους Αυστραλούς η αύξηση του κόστους ζωής.

Η κυβέρνηση των Εργατικών υπό τον πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανέζι ανακοίνωσε σειρά μέτρων με στόχο να μειώσει περίπου στις 250.000 τον αριθμό των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα ως τον Ιούνιο του 2025.

Οι όροι για την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους φοιτητές από το εξωτερικό και τους ανειδίκευτους εργάτες θα αυστηροποιηθούν και θα απαιτείται καλύτερη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Εξάλλου όσοι φοιτητές ζητούν να λάβουν βίζα για δεύτερη φορά θα ελέγχονται πιο προσεκτικά και θα καλούνται να αποδείξουν ότι η συνέχιση των σπουδών τους θα βελτιώσει μελλοντικά τις ευκαιρίες τους στην αγορά εργασίας.

Αριθμός ρεκόρ 510.000 μεταναστών εισήλθε στην Αυστραλία σε διάσημα ενός έτους, ως τον Ιούνιο του 2023. Η αυστραλιανή κυβέρνηση όμως εκτιμά ότι με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο αριθμός τους θα μπορέσει να υποδιπλασιαστεί το διάστημα 2024- 25. Παράλληλα στη χώρα ζουν περίπου 650.000 αλλοδαποί φοιτητές, πολλοί από τους οποίους έχουν λάβει βίζα για δεύτερη φορά.

“Θα διασφαλίσουμε ότι θα ανακτήσουμε τον έλεγχο των αριθμών”, τόνισε η Κλερ Ο’Νιλ, υπουργός Εσωτερικών.

Παρά τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά ανεργίας, οι Αυστραλοί αγανακτούν ολοένα και περισσότερο από τη ραγδαία άνοδο των τιμών των προϊόντων και των ακινήτων. Το Grattan Institute είναι μεταξύ αυτών που έχει εντοπίσει σύνδεση μεταξύ του αυξημένου ποσοστού μετανάστευσης και της αύξησης του κόστους στέγασης.

Η Ο’ Νιλ υπογράμμισε ότι η μετανάστευση είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία της Αυστραλίας, εκτιμώντας ότι οι αλλοδαποί εργαζόμενοι είναι αυτοί που συνέβαλαν στο μεγαλείο της χώρας.

Όμως με δεδομένη την αυξανόμενη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης, η Αυστραλή υπουργός δεσμεύθηκε “να δημιουργήσει ένα σύστημα καλύτερα σχεδιασμένο γύρω από σημαντικά ζητήματα, όπως η στέγαση”.

Χθες Κυριακή η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε τεράστια αύξηση στα κόστη που θα επωμίζονται οι αλλοδαποί που αγοράζουν σπίτια και τα αφήνουν κενά.

Οι τιμές των ενοικίων σε κάποιες περιοχές του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης έχουν αυξηθεί κατά περίπου 25% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τη Ρέιτσελ Στίβενς, ειδική στην ιστορία της μετανάστευσης στο καθολικό πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, η κυβέρνηση κοιτάζει προσεκτικά τα νούμερα της συντηρητικής αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν ως το 2025.

“Οι δημοσκοπήσεις είναι καλές”, σχολιάζει, αλλά “είναι πραγματικά επικίνδυνο και αρκετά απρόσεκτο να τα ρίξουν όλα στους μετανάστες”, προσθέτει.

Ο Πίτερ Ντάτον, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει “ένα μεγάλο μεταναστευτικό πρόγραμμα”.

“Οι πόλεις μας είναι γεμάτες, οι δρόμοι έχουν φράξει, οι υποδομές δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς”, τόνισε στις αρχές του μήνα, εκτιμώντας ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών.

Related posts

Γαλλία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα

admin

“Σφίγγα” η Λαγκάρντ για τα επιτόκια της ΕΚΤ

admin

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ρώσους στρατιωτικούς για την κατάληψη της Αβντιίβκα στην ανατ. Ουκρανία

admin

Έξι συμφωνίες υπέγραψαν σήμερα Τουρκία και Αλβανία

admin

Κρεμλίνο για συμφωνία για σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας: Θέλουμε ενέργειες, όχι υποσχέσεις, από τις ΗΠΑ

admin

ΗΠΑ: Τερματίζεται η απεργία των ηθοποιών, έπειτα από νέα τριετή συλλογική σύμβαση αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων

admin

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Κανείς δεν σώζεται μόνος του, κανείς δεν σώζεται αν δεν σωθούν όλοι”

admin

Μπουρκίνα Φάσο: Πέντε νεκροί σε επίθεση “τρομοκρατών”

admin

Κίεβο: Η Ρωσία προσπαθεί να ανακαταλάβει εδάφη γύρω το Μπαχμούτ αλλά απωθείται

admin