Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ατόπημα

Ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε ο Θοδωρής Δρίτσας, «είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει το δικό του κόμμα, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήθελε να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ, το υπερβολικά μεγαλόψυχο κόμμα, έπρεπε να μπει στον ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσει και όχι να προχωρήσει στο ιστορικό ατόπημα, το πρωτοφανές παγκοσμίως, να ζητήσει να εκλεγεί πρόεδρος». Τελικά, μέχρι κι οι πολέμιοι του νέου αρχηγού τού αναγνωρίζουν πως νιώθει την ανάγκη να πρωταγωνιστεί κάπου – απλά ξεχνούν ότι κι συριζαϊκή σκηνή είναι πια μικρή, κόβει λίγα εισιτήρια.

Ηλιος

Εχει καταντήσει λίγο μονότονος ο Χρήστος Σπίρτζης. Ζήτησε πάλι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να αφήσουν τις διαιρέσεις, να βρουν κοινή πλατφόρμα και να ομογενοποιηθούν ώστε να κατέβουν μαζί στις ευρωεκλογές. Δεν θα είχε, μάλιστα, αντίρρηση να πάνε με σήμα τον ήλιο, «να είναι κόκκινος και να έχει 9 ακτίνες». Ακόμη, βέβαια, δεν έχει εξηγήσει γιατί οι παλιοί του σύντροφοι στη Χαριλάου Τρικούπη να κουβαλήσουν τους τωρινούς του στην Κουμουνδούρου, οι οποίοι – κατά τα λεγόμενα του ιδίου – έχουν υποστεί μια στρατηγική ήττα.

Αδράνεια

«Οταν δεν έχεις απέναντί σου κανέναν και ορίζεις εσύ την ατζέντα, πολύ εύκολα ορίζεις μια εύκολη ατζέντα, όχι μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων και ισχυρή και νομίζω αυτή την περίοδο αυτό βλέπουμε από τη ΝΔ. Βλέπουμε μια ατζέντα όσον αφορά το μεταρρυθμιστικό κομμάτι αδράνειας». Η διαπίστωση ανήκει στην Αννα Διαμαντοπούλου. Σε παρόμοιο συμπέρασμα έχουν καταλήξει και πολλοί άλλοι από εκείνους που έβλεπαν ή συνεχίζουν να βλέπουν με καλό μάτι την κυβέρνηση. Η έλλειψη αντιπάλου, δηλαδή, ίσως είναι περισσότερο κατάρα παρά ευλογία.

Μπόνους

Το φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει σήμερα στο Υπουργικό ο Κωστής Χατζηδάκης προβλέπει και χρηματικό μπόνους για όσους καταγγέλλουν επώνυμα περιπτώσεις φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής appodixi του gov.gr. Ωραία ιδέα, δεν λέω. Αλλά δεν αντιλαμβάνομαι πώς ακριβώς θα βοηθήσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους τα ονόματα εκείνων που υποβάλλουν μια καταγγελία.

Related posts

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

admin

Ανδρουλάκης: Αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους πιλότους για την προσφορά τους στην πατρίδα

admin

Ευρωβουλευτές ΚΚΕ: Αποκρουστικές οι εξαγγελίες για 16ωρο – Καταψηφίσαμε την Οδηγία της εργασιακής γαλέρας

admin

Κασσελάκης: Βασιλιάς του νεολαϊκισμού ο Μητσοτάκης – Η απάντηση για το άρθρο στον Economist

admin

Κακοκαιρία Daniel: Ξανά στη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θα αναφερθεί στα μέτρα στήριξης των πληγέντων

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο καταδρομικό «Έλλη»

admin

Στα χαρακώματα για τα μη κρατικά ΑΕΙ

admin

Αριστερό ατού

admin

Αμπντούλ Χαμίτ Χαν: Πόσο πιθανό είναι να αλλάξει ρότα το τουρκικό γεωτρύπανο

admin