Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ασφαλής χώρα για τους Εβραίους η Γερμανία λέει το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο

Ασφαλή χώρα για τους Εβραίους θεωρεί τη Γερμανία ο Πρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου Γιόζεφ Σούστερ, παρά τις αντισημιτικές εκδηλώσεις του τελευταίου διαστήματος. Απόψε το βράδυ, ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων της Γερμανίας Αϊμάν Μάζιεκ θα επισκεφθεί συναγωγή στο Βερολίνο.

“Η Γερμανία είναι μια ασφαλής χώρα για τους Εβραίους. Θα μείνω σε αυτό. Κατά τη γνώμη μου, οι αρχές ασφαλείας καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσουν ότι αυτό δεν θα αλλάξει. Ακόμη και αν η απειλή αυτή τη στιγμή προέρχεται περισσότερο από την αραβική πλευρά παρά από τη δεξιά εξτρεμιστική σκηνή στη Γερμανία”, δήλωσε ο κ. Σούστερ στο Δίκτυο RND και σημείωσε ότι τα αντισημιτικά περιστατικά αντιμετωπίζονται λίγο πιο δυναμικά, ακόμη και όταν πρόκειται για την τιμωρία. “Το Δικαστικό Σώμα ωστόσο εξακολουθεί να έχει κακή όραση προς τη δεξιά και την αντισημιτική σκηνή”, ανέφερε.

Ο Γιόζεφ Σούστερ δήλωσε ακόμη ότι δεν φοβάται ότι οι πρόσφυγες από μουσουλμανικές χώρες θα αυξήσουν ιδιαίτερα τον αντισημιτισμό στη Γερμανία. “Το 2015 εξέφρασα εγώ ο ίδιος την ανησυχία ότι επιτρέπαμε σκοπίμως σε άτομα με αντισημιτικές ιδέες να εισέλθουν στη Γερμανία. Πρέπει ωστόσο να πούμε ότι τα περιστατικά κατά του Ισραήλ δεν έχουν αυξηθεί σχεδόν καθόλου από τότε”, εξήγησε ο πρόεδρος του Εβραϊκού Κεντρικού Συμβουλίου, επισήμανε όμως και ότι μετά την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ έχει φουντώσει στη Γερμανία και πάλι το μίσος για το Ισραήλ και τους Εβραίους. “Υποψιάζομαι δυστυχώς ότι οι άνθρωποι που μόλις ήρθαν στη Γερμανία με τα τελευταία κύματα προσφύγων παίζουν σε αυτό σημαντικό ρόλο”, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων στη Γερμανία Αϊμάν Μάζιεκ επισκέφθηκε νωρίτερα απόψε τη συναγωγή Σουκάτ Σαλόμ στο Βερολίνο. Σε σημερινό άρθρο του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Μάζιεκ ζητά να περιφρουρηθεί ο διάλογος μεταξύ Μουσουλμάνων και Εβραίων, καθώς η συνύπαρξή τους στη Γερμανία δοκιμάζεται. “Οι νεκροί της τρομοκρατίας της Χαμάς στο Ισραήλ δεν έχουν ακόμη ταφεί και δεν τους έχουν ακόμη πενθήσει. Ο τελευταίος ισραηλινός βομβαρδισμός στη Γάζα προκάλεσε μαζική έξοδο με πάνω από 3.000 νεκρούς και πολλούς τραυματίες μέχρι σήμερα. Φοβάμαι για εκτοπισμούς και πολλούς ακόμη θανάτους και τραυματισμούς. Πότε και ποιος θα σπάσει επιτέλους το σπιράλ της βίας; Πρέπει επιτέλους να σωπάσουν τα όπλα και να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι”, γράφει ο κ. Μάζιεκ στην FAZ και εκφράζει “συμπόνια και θλίψη” για τους νεκρούς και τους τραυματίες, Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους. “Βγαίνουμε στους δρόμους για την ειρήνη. Πολλοί άνθρωποι διαδηλώνουν για το Ισραήλ ή για τις ελευθερίες των Παλαιστινίων. Ωστόσο, εάν αυτό κάποιοι το καταχραστούν για εξτρεμιστική ή αντισημιτική προπαγάνδα, δεν θα το στηρίξουμε. Δεν μπορεί κανείς να πάρεις μια θέση η οποία νομιμοποιεί τη δολοφονία αθώων ανθρώπων. Ούτε από Ισραηλινούς ούτε από Παλαιστίνιους”, τονίζει ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων της Γερμανίας.

-

Related posts

Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν

admin

Στο Ισραήλ τη Δευτέρα για συνομιλίες ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων

admin

Κέβιν ΜακΚάρθι: Μπορούμε να πετύχουμε συμφωνία για το χρέος απόψε

admin

Μεντβέντεφ: Θα απαντήσουμε στην αντεπίθεση της Ουκρανίας

admin

Σόιγκου: Επί τρεις ημέρες αποκρούστηκαν επανειλημμένες ουκρανικές επιθέσεις

admin

ΔΝΤ: Οι αυξήσεις των επιτοκίων αποκάλυψαν τρωτά σημεία στον τραπεζικό κλάδο

admin

Κίνα – Σιδηρόδρομος: Διαχείριση περισσότερων από 16,29 εκ. επιβατικών ταξιδιών την Κυριακή

admin

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης με στόχο Ιρανούς χάκερ

admin

Νιγηρία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε δύο χωριά

admin