Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφάλιση επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών

Το νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών και την κρατική αρωγή παρουσίασαν στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Βασίλης Κικίλιας και ο Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Να βάλουμε ένα πλαίσιο υποχρεωτικής ασφάλισης ξεκινώντας από τις μεγάλες επιχειρήσεις, ώστε η κρατική αρωγή να κατευθύνεται σε αυτούς που έχουν πράγματι ανάγκη» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Πρωθυπουργού αναφορικά με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Οι διατάξεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου ουσιαστικά προβλέπουν τη διαμόρφωση συνθηκών για την επέκταση και αξιοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης έναντι φυσικών καταστροφών σε συμπόρευση με την κρατική αρωγή, μέσα από τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για την Ιδιωτική Ασφάλιση έναντι Φυσικών Καταστροφών και την αντίστοιχη Εθνική Στρατηγική αλλά και την υποχρεωτική ασφάλιση των μεγάλων επιχειρήσεων και των ιδιωτικών οχημάτων έναντι του κινδύνου για ζημιές από φυσικές καταστροφές.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης μέτρα ενδυνάμωσης του πλαισίου της κρατικής αρωγής, καθώς επίσης στοχευμένα μέτρα όπως η άυλη ψηφιακή κάρτα για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας σε περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, η ειδική ενίσχυση επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων με απώλειες – με ορίζοντα βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο – από εκτεταμένες φυσικές καταστροφές αλλά και η ρύθμιση επί των οφειλών του αγροτικού ρεύματος σε περιοχές που έπληξαν οι πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Το νέο νομοσχέδιο εμπεριέχει και διατάξεις για τη στεγαστική συνδρομή που προβλέπουν τη δυνατότητα συμβατικής ή προκατασκευασμένης οικίας έναντι της στεγαστικής συνδρομής ώστε, αντί για την κρατική αρωγή, το κράτος να μπορεί να παρέχει (χωρίς επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση) συγκεκριμένους τύπους κατοικιών, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις παραμέτρους της πληγείσας οικίας.

Επιπλέον ενδυναμώνεται και ο ρόλος του Ταμείου Κρατικής Αρωγής με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του όσον αφορά τη διαχείριση δωρεών και χορηγιών. Υπενθυμίζεται ότι η υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών ήταν ανάμεσα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει σε δεύτερο χρόνο δημόσιος διάλογος και για την ασφάλιση όλων των περιουσιών.

Related posts

ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

admin

Από το σκληρό ροκ στο… χέβι μέταλ

admin

Γάμος ομοφύλων: Να περιορίσει τις «ζημιές» επιδιώκει το Μαξίμου – Φόβοι ότι πολλοί θα πράξουν όπως ο Βορίδης

admin

Πίσω από τις κάμερες

admin

Προχωρά η λύση των διακρατικών συμφωνιών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

admin

Επιχείρηση «Ανανέωση» με θετικές ατζέντες

admin

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία

admin

ΚΚΕ: Το νέο τραγικό δυστύχημα στην Κάρυστο αποτελεί συνέπεια μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής

admin

«Φωτιά» ο Χαφτάρ κατά Ερντογάν για το τουρκολυβικό σύμφωνο

admin