Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχείρηση «Ανανέωση» με θετικές ατζέντες

Με «μπαράζ» θετικών ειδήσεων θέλει να απαντήσει η Κουμουνδούρου στις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ – αντιστρέφοντας την εικόνα γκρίνιας και εσωκομματικού προβληματισμού που φαίνεται να κυριαρχεί αυτό το διάστημα, μερικές εβδομάδες πριν από το συνέδριο του κόμματος. Πρώτος σταθμός ήταν το περιφερειακό συνέδριο στην Κοζάνη, που, σύμφωνα με όσους παρευρέθηκαν εκεί, στέφθηκε με επιτυχία γιατί προσέλκυσε ένα ακροατήριο που δεν έρχεται συχνά σε εσωκομματικές διαδικασίες. Επιτρέποντας, υπό μια έννοια, τη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με την περιφέρεια, στη λογική της επικύρωσης της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας που έχει καθιερώσει ο Στέφανος Κασσελάκης με τη βάση του κόμματος – και στο ίδιο πρότυπο ετοιμάζεται και η επόμενη περιφερειακή παρουσία στη Λάρισα, ένα μέρος με ειδικό συμβολισμό λόγω και της πρόσφατης πλημμύρας στη Θεσσαλία, το οποίο ο Κασσελάκης έχει ήδη επισκεφτεί πολλές φορές.

Δεύτερος σταθμός είναι η αρχή της τμηματικής ανακοίνωσης των συνολικά 29 think tanks, υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της Διάνας Βουτυράκου, τα οποία επίσης έχουν ως βασικό τους θεμέλιο την ανάδειξη προσώπων μέσω της κοινωνίας, που δεν έχουν απαραίτητα κομματικές περγαμηνές: σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα παιδείας, που ανακοινώθηκε πρώτη, έχει αναλάβει την κατάθεση «σύγχρονων πολιτικών προτάσεων» που θα είναι κοστολογημένες και θα αποτελέσουν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Think tank για την παιδεία

Για την παιδεία, το think tank απαρτίζεται από τον ομότιμο καθηγητή ΤΕΑΠΗ του ΕΚΠΑ Βασίλη Τσελφέ, την ψυχολόγο Λουκία Μπεζέ, τον καθηγητή Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη, τον καθηγητή Μουσικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ιωάννη Τούλη, τον καθηγητή Οδοντιατρικής του ΑΠΘ Δημήτρη Τορτοπίδη, τον ομότιμο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Γεώργιο Μπαγάκη και την υποψήφια διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ Δανάη Βουκελάτου. «Οι άριστοι της κοινωνίας θα βρίσκονται δίπλα μου για να φτιάξουμε ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα δημόσιας παιδείας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης στο σχετικό βίντεο, στο οποίο εγκαινιάστηκαν οι ανακοινώσεις για τις δεξαμενές σκέψεις που από εδώ και πέρα θα εξειδικεύσουν τις συριζαϊκές προτάσεις.

Παράλληλα με την εσωκομματική του αναδιοργάνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται στα πεδία αντιπολίτευσης που μπορεί να ασκήσει και τα οποία θεωρείται πως μπορούν να πιέσουν την κυβέρνηση: η Πολιτική Γραμματεία έχει ήδη εγκρίνει τις καμπάνιες για την ακρίβεια και τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κριτική στην κυβέρνηση για το αγροτικό εντείνεται. «Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την αντιπαράθεση με τους αγρότες και τους φοιτητές» ανέφερε σχετικά ο τομεάρχης Οικονομικών Νίκος Παππάς, δίνοντας το πλαίσιο της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Τα κινήματα και οι μάχες που αυτά δίνουν κρίνονται στο αν καταφέρνουν και στο πώς να οικοδομούν συμμαχίες. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να είναι δίπλα τους ο κόσμος» επεσήμανε, για να υπογραμμίσει τη σύνδεση που θέλει η Κουμουνδούρου με αυτά τα ακροατήρια σε επίπεδο βάσης, τα οποία πριν από μια δεκαετία ήταν προνομιακά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «σήκωσε» με αφορμή την κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή του πρώην προέδρου του ΟΣΕ Σπύρου Πατέρα τις φερόμενες παράνομες προσλήψεις την περίοδο που στην ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών βρισκόταν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Αυτά ξεσκεπάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή. Αυτά θα σκεπάσει η ΝΔ κάτω από το τσιμέντο της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας. Εμείς δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την αλήθεια. Το χρωστάμε στις οικογένειες των θυμάτων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κασσελάκης.

Related posts

Χτυποκάρδια στο… νομοσχέδιο των ΑΕΙ

admin

Μπαράζ συναντήσεων Τσίπρα με ηγέτες ιταλικών κομμάτων – Το «μήνυμα» για τον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Δένδιας

admin

Ελληνοτουρκικά: «Ο Ερντογάν δεν έχει ως προτεραιότητα επεισόδιο σε ελληνικό νησί γιατί ξέρει τι θα συμβεί» λέει ο Συρίγος

admin

Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση

admin

Πώς έχασε ο Μπακογιάννης

admin

Κανέλλη: Η Ελλάδα γίνεται στόχος αντιποίνων με την εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

admin

Κορυφώνεται ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ – Η πολιτική του Pummaro και η «κομματίλα» του Κασσελάκη έδιωξε το «κόμμα»

admin

Δώρα μόνο μέχρι 200 ευρώ

admin