Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφάσισαν μπλόκα και κάθοδο στην Αθήνα

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους το επόμενο διάστημα αποφάσισαν οι αγρότες κατά την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες στη Νίκαια της Λάρισας, παρά την ανακοίνωση μιας σειράς μέτρων στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως επικράτησαν οι πιο σκληρές φωνές με αποτέλεσμα οι αγρότες από 55 μπλόκα και 70 συνεταιρισμούς από όλη την Ελλάδα να δηλώνουν ανυποχώρητοι και να ανακοινώνουν τα επόμενα βήματα, τα οποία περιλαμβάνουν κλείσιμο από σήμερα σημείων των εθνικών οδών, επαρχιακών οδών και τελωνείων με τρακτέρ, ενώ – όπως τονίζεται – το κάθε μπλόκο θα κάνει δράσεις και μέσα στις πόλεις.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν την επόμενη εβδομάδα ένα μεγάλο συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι έχει οριστεί προθεσμία για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έως και την Πέμπτη το βράδυ.

Τα αιτήματά τους

Στη σύσκεψή τους οι αγρότες επανέλαβαν τα αιτήματά τους, τα οποία περιλαμβάνουν αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, 7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα, επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση, να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% και να υπάρχει αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα και τέλος να μπει ένα «στοπ» στις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Δίνοντας τον τόνο για τις επόμενες κινήσεις, ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας Χρήστος Σιδερόπουλος ανέφερε πως οι αγρότες είναι ενωμένοι, έχουν αιτήματα και πλέον είναι η ώρα του Πρωθυπουργού, αλλά με απαντήσεις. «Εμείς θα είμαστε στην Εθνική, θα κάνουμε τις κινητοποιήσεις, όπως αποφασίστηκε. Ο αγώνας συνεχίζεται, ούτε βήμα πίσω».

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος της πανελλαδικής σύσκεψης, οι αγρότες προχώρησαν σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού στη Νίκαια Λάρισας, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλα μπλόκα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας.

Related posts

Νίκος Παππάς για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ: Χτίζουμε την Παράταξη της Νίκης

admin

Σωκράτης Φάμελλος: Κανείς δεν περισσεύει – Απαιτείται συζήτηση για ιδεολογικές αρχές και πρόγραμμα

admin

«Ας συζητήσουμε για την έξοδο της Ελλάδας»

admin

Ερευνα για τη «μονταζιέρα» ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης

admin

ΚΚΕ για επιστολική ψήφο: Η ΝΔ θέτει σε κίνδυνο τη μυστικότητα και το αδιάβλητο των εκλογών

admin

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το πρωί της Τετάρτης

admin

Επιχείρηση «Θερμοστάτης»: Το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας

admin

Μπαράζ απειλών από τουρκικά ΜΜΕ κι αναλυτές κατά της Ελλάδας – Αναφορές σε πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας από τον Tayfun

admin

Λαβρόφ κατά Αθήνας: Ημασταν φίλοι με τους Ελληνες αλλά υποτάχθηκαν στην αμερικανική επιταγή

admin