Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλυπτήρια απόψε για τον νέο φορέα

Ολο το Σαββατοκύριακο προηγήθηκε το τρέιλερ. Απόψε στο Σεράφειο θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας ΚΟ των 11 – επικεφαλής της είναι ο Αλέξης Χαρίτσης – και θα ακολουθήσει ανοιχτή εκδήλωση με την τυπική συγκρότησή της. Εδώ θα ανακοινωθεί και το όνομα που όλες τις προηγούμενες ημέρες έγινε μακρά διαβούλευση με επικρατέστερο το «Αριστερά Μπροστά», αλλά και σύνολο 3-4 ονομάτων που ορισμένα εξ αυτών φέρουν και το νέο πράσινο-οικολογικό στίγμα (το Αριστερά λένε είναι δεδομένο).

Αιχμή πάντως θα είναι η κλιματική κρίση, η εργασία, το κράτος και η Οικονομία. Ηδη έχουν μοιραστεί χαρτοφυλάκια για μια νέα «δομική αντιπολίτευση» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο Σεράφειο δεν αναμένεται να είναι απλώς οι 9 συν 2 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ (Σία Αναγνωστοπούλου, Εφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου, Αλέξης Χαρίτσης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Οζγκιούρ Φερχάτ, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα). Αλλά και στελέχη που αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου όλων των καταβολών. Χθες πάντως είναι χαρακτηριστικό πως ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης είπε πως «στηρίζω τον υπό διαμόρφωση φορέα και τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που ολοκληρώνει τη συγκρότησή της αύριο. Στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπώ μέχρι το τέλος της τρίτης και τελευταίας μου θητείας αυτή τη νέα προσπάθεια και δεν θα είμαι ο μόνος».

Κι αυτό αφού με βάση τον κανονισμό της ευρωομάδας, ο κάθε ευρωβουλευτής δηλώνει πού ανήκει ο καθένας με επικρατέστερο το σενάριο να στηρίξει τον νέο φορέα ο Στέλιος Κούλογλου, ενώ και ο Πέτρος Κόκκαλης έχει ανοιχτό δίαυλο με τον υπό διαμόρφωση χώρο.

Το στίγμα της νέας ΚΟ δίνουν εδώ και ημέρες κορυφαία στελέχη της σε δημόσιες παρεμβάσεις τους όπως η Εφη Αχτσιόγλου («Εφ.Συν.»): «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκροτούμε θα παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο μιας προοδευτικής, οικολογικής, αριστερής εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα». Συγκλίσεις δεν υπάρχουν στις ασκήσεις επί χάρτου των 11 τουλάχιστον με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, αλλά μόνον ένα σοβαρό άνοιγμα με όρους σε κινηματικές δυνάμεις και ευρύτερα. Η ηγεσία των 11 βλέπει ένα κενό στα αριστερά ή στην εν συνόλω προοδευτική περιοχή και μια ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού, σε αυτό έχει αναφερθεί και η Αχτσιόγλου και βέβαια ο Χαρίτσης κ.ά. Χθες προστέθηκε στους αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ ο καθηγητής Νίκος Μπελαβίλας, ενώ δίαυλος των 11 υπάρχει πάντα με την Ομπρέλα και άλλες δυνάμεις.

Related posts

Ανδρουλάκης: Ένας χρόνος είναι μεγάλο διάστημα για να μην έχει γίνει τίποτα από όσα οφείλουμε ως πολιτεία

admin

Η μήνυση και αγωγή της Μαρέβας και η ασυλία της Ακρίτα

admin

Qatargate: Αίτημα να αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι καταθέτει η Εύα Καϊλή

admin

Επίσκεψη στην Ελλάδα του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου

admin

Πίσω από της κάμερες

admin

Υποκλοπές: Ο εναγκαλισμός Δημητριάδη και Λαβράνου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Ζήτησα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπάρχουν έδρες στη Βουλή για τους ομογενείς

admin

Μήπως τα κάναμε ολίγον θάλασσα;

admin

Ουαί υμίν

admin