Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μήνυση και αγωγή της Μαρέβας και η ασυλία της Ακρίτα

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι κατά της Ελενας Ακρίτα, όπως προανήγγειλε μέσω του γραφείου του Πρωθυπουργού, «με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της», καλώντας μάλιστα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της βουλευτoύ του. Είχε προηγηθεί μια μακροσκελής ανάρτηση της βουλευτού Επικρατείας με αναφορές προσωπικές για τη σύζυγο του Πρωθυπουργού και σκληρές κατηγορίες για τα περιουσιακά της στοιχεία και την προέλευσή τους και την επιχειρηματική της δραστηριότητα. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Μαρέβας Γκραμπόφσκι να διεκδικήσει τη δικαίωσή της από την αστική και ποινική Δικαιοσύνη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε δηλώνοντας πως δεν απολογείται, πως δεν θα άλλαζε την ανάρτησή της και γι’ αυτό θα ζητήσει η ίδια την άρση της ασυλίας της.

Στο ζήτημα που ανέκυψε παρενέβη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός, όπως σημείωσε. Χαρακτηρίζοντας «χυδαία και απρόκλητη» την επίθεση από την πλευρά της Ακρίτα στη σύζυγό του, κατέληξε: «Θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Οποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Ομως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Και η Αννα-Μισέλ κατά Κούλογλου

Στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε ότι θα απευθυνθεί και η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου κατά του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, τον οποίο κατηγορεί για «ψεύδη, συκοφαντίες και κακοήθη σχόλια» σχετικά με άρθρο στον ιστότοπό του για την υπόθεση διαρροής των προσωπικών δεδομένων αποδήμων ψηφοφόρων. Στο επίμαχο άρθρο ο Κούλογλου επισημαίνει πως η Ασημακοπούλου με την απάντησή της ότι έλαβε τα αρχεία των εκλογέων εξωτερικού τον Ιανουάριο του 2024 κατ’ ουσία διέψευσε τη Νίκη Κεραμέως που είχε υποστηρίξει ότι οι λίστες εκλογέων διέρρευσαν τον Μάιο του 2023, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ενώ έθεσε το ερώτημα εάν τα αρχεία αυτά ήταν «προς πώληση».

Κύμα αγωγών

Στο μεταξύ έχει αρχίσει η κατάθεση προσωπικών αγωγών αποδήμων προς την Ασημακοπούλου για τη διαχείριση των δεδομένων τους. Κρίσιμα στοιχεία της υπόθεσης είναι ο χρόνος που έγινε η διαρροή (τον Ιανουάριο 2024, κατά την Ασημακοπούλου) και το ακριβές περιεχόμενό της (μέιλ, τηλέφωνα, αριθμοί εκλογέα κ.λπ.), καθώς, κατά τον νόμο, οι εκλογικοί κατάλογοι πρέπει να καταστρέφονται τρεις μήνες μετά τις εκλογές. Δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2023. Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις έρευνες, μια από την Εισαγγελία, μια άλλη από την Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και η εσωτερική της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία, κατά τον Θοδωρή Λιβάνιο, αναμένεται να ολοκληρωθεί «από μέρα σε μέρα».

Διπλή έρευνα για τον Μπίτζιο

Μία ακόμα έρευνα είναι σε εξέλιξη, αυτή τη φορά στην Κύπρο, σχετική με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αναφέρομαι στο ζήτημα των παράξενων αλλαγών στη σύνθεση της εταιρείας του Φέλιξ Μπίτζιου που κατείχε μέρος της ελληνικής Intellexa, με προχρονολογημένα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Τμήμα του Εφόρου Εταιρειών της Κύπρου, με τα οποία άλλαζε διευθυντές και βασικούς μετόχους, ακόμα και δύο ημέρες μετά την επιβολή των δρακόντειων κυρώσεων των ΗΠΑ στις αρχές του περασμένου μήνα. Οπως αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», η Αρχή για το μαύρο χρήμα και τη διαφθορά αναμένεται να διαβιβάσει στην Αστυνομία καταγγελία για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων για τις αλλαγές αξιωματούχων και μετόχων. Ενώ κρίσιμη είναι η παράλληλη έρευνα που ξεκίνησε ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, ως αρμόδια εποπτική Αρχή για θέματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Διόλου τυχαίο – και κρατήστε το αυτό – είναι πως σε αυτή τη συγκυρία ανακοινώθηκε η αναβάθμιση της συνεργασίας των κυπριακών αρχών με το FBI. Το οποίο ερευνά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με πρόθεση την επέκταση των κυρώσεων και σε άλλους υπεύθυνους για τη διακίνηση του Predator που έφτασε να χρησιμοποιηθεί και εναντίον αμερικανών πολιτών.

Εξηγήσεις από Κασιδιάρη

Στο τέλος της φθάνει η έρευνα για την υπόθεση των Σπαρτιατών που διενεργεί η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος. Ο τελευταίος που έδωσε εξηγήσεις, ως ύποπτος ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογικού σώματος, ήταν ο Κασιδιάρης. Και πλέον μένει να φανεί αν η Εισαγγελέας κρίνει ότι στοιχειοθετήθηκε το ερευνώμενο αδίκημα για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο και να ζητήσει την άδεια άρσης ασυλίας των βουλευτών για να κινηθεί η ενδεχόμενη σε βάρος τους δίωξη. Σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση θα μπει στο αρχείο.

Related posts

Με το προεδρικό Range Rover στην Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης

admin

Αυγενάκης: Επιπλέον μοριοδότηση για πλημμυροπαθείς και πυρόπληκτους αγρότες

admin

«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής»

admin

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Οι χώρες της Μεσογείου να αντιδράσουν συντονισμένα κατά της κλιματικής κρίσης

admin

Γιάννης Οικονόμου: «Με σχέδιο αλλάζουμε στην πράξη την Παιδεία»

admin

Δένδιας: Η Ελλάδα δεν έχει κρυφή ατζέντα για τη Βόρεια Μακεδονία

admin

Ξέφυγε ο Ερντογάν: Επίθεση κατά της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της ΕΕ

admin

«Μόνο ΣΥΡΙΖΑ» – Αποχαιρέτισαν με καπνογόνα τον Κασσελάκη από τους Φούρνους (vid)

admin

Μητσοτάκης: Τιμούμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν στα Ίμια

admin