Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Μαχμούτ Αμπάς – Τραυματίστηκε σωματοφύλακας

Επίθεση από ενόπλους δέχθηκε την Τρίτη το μεσημέρι η αυτοκινητοπομπή του Μαχμούτ Αμπάς στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας από τη συνοδεία του Αμπάς χτυπήθηκε από σφαίρες, ενώ την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ομάδα “Οι γιοι του Αμπού Τζαντάλ”, οι οποίοι είχαν δώσει τελεσίγραφο 24 ωρών στον ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής να δράσει εναντίον του Ισραήλ.

#BREAKING


Gunfire targeted the convoy of Palestinian President Mahmoud Abbas.

▪️ The attack was claimed by ‘Sons of Abu Jandal’.



▪️ The Sons of Abu Jandal had given Mahmoud Abbas a 24-hour ultimatum to take steps on Gaza and act against Israel. pic.twitter.com/EJ0bAM9i3Y

— EHA News (@eha_news) November 7, 2023

Το τελεσίγραφο

“Ω ηρωικέ λαέ μας, ω γιοι της αντοχής και της θυσίας”, είναι ο τρόπος με τον οποίο μια νέα παλαιστινιακή ομάδα στη Δυτική Όχθη ξεκίνησε τη “δήλωσή νούμερο ένα”, που εξέδωσε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Η ομάδα αυτοαποκαλείται “Γιοι του Αμπού Τζαντάλ” και ισχυρίζεται ότι είναι μέλη της παλαιστινιακής ομάδας Φατάχ που ανήκουν στα διάφορα παραρτήματα ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

A new shadowy group has apparently emerged, calling itself the “Sons of Abu Jandal”.

In the statement below released an hour ago, they claim to be members of the PA security apparatus in the West Bank, and have given Mahmoud Abbas an ultimatum of 24 hours to declare an “open… pic.twitter.com/T9Mgxr379D

— روني الدنماركي (@Aldanmarki) November 5, 2023

“Δεν υπάρχει χρόνος για πολλά λόγια την εποχή των (ισραηλινών) κατοχικών σφαγών στη Λωρίδα της Γάζας. Δεν υπάρχει χρόνος για πολλά λόγια την ώρα του χυμένου αίματος στη Γάζα. Δεν υπάρχει χρόνος για πολλά λόγια την ώρα που τα παιδιά μας και οι γυναίκες μας στη Γάζα σκοτώνονται. Δεν υπάρχει χρόνος για πολλά λόγια καθώς η νεολαία μας σκοτώνεται στη Δυτική Όχθη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η δήλωση ήταν σύντομη και περιείχε ως επί το πλείστον ένα τελεσίγραφο 24 ωρών προς τον “Αδελφό Αμπού Μαζέν”, μια αναφορά στον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. “Ο αδελφός Αμπού Μάζεν έχει 24 ώρες για να παρουσιάσει μια ξεκάθαρη θέση, ανακοινώνοντας την πλήρη αντιπαράθεση με την κατοχή, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, και να καταγγείλει δηλώσεις του εγκληματία (Αντόνι) Μπλίνκεν. Τότε, δεν έχει καμία εξουσία πάνω μας και κανένα υποκατάστημα (ασφάλεια της PA) (θα ακολουθήσει εντολές και θα λάβει οδηγίες)”.

Ποιος είναι ο Αμπού Τζαντάλ;

Η ομάδα αυτοαποκαλείται “Οι γιοι του Αμπού Ζαντάλ”, προς τιμήν του Γιουσέφ Αχμέντ Ραϊχάν, ενός αξιωματικού της Παλαιστινιακής Αρχής που ηγήθηκε του αγώνα για την υπεράσπιση του προσφυγικού καταυλισμού της Τζενίν τον Απρίλιο του 2002. 

Το παρατσούκλι του Ραϊχάν ήταν “Αμπού Τζαντάλ” και η Μάχη της Τζενίν διεξήχθη υπό την ηγεσία του μαζί με τον Μαχμούντ Ταουαλμπέχ.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην ισραηλινή εισβολή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Ιντιφάντα το 2002. Η κληρονομιά αυτής της μάχης συνεχίζει να καθορίζει την αντίσταση στη Τζενίν και στα περίχωρά της.

Related posts

Η Τυνησία επέστρεψε 60 εκατ. ευρώ σε βοήθεια της ΕΕ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

admin

Ισπανία: Το κόμμα Sumar ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

admin

Ρουκέτες βαθιά μέσα στο έδαφος του Ισραήλ – Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ, δύο τραυματίες

admin

Ευρωζώνη: Στα χαμηλοτερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2022 η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούλιο

admin

Η Air France σκοπεύει να επαναλάβει τις συνδέσεις με το Τελ Αβίβ στις 24 Ιανουαρίου

admin

Η Γαλλία ελπίζει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα ανέλθουν στα 67 δισ. ευρώ το 2023

admin

Το Πεκίνο ασκεί κριτική στην Ουάσινγκτον για την ενίσχυση της διαδικασίας ελέγχου των αμερικανικών εξαγωγών μικροκυκλωμάτων προς την Κίνα

admin

Γερουσιαστές ΗΠΑ: Το Κόσοβο να εφαρμόσει τη συμφωνία με τη Σερβία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

admin

Η ακτινογραφία της αυτοκίνησης στην ΕΕ

admin