Image default
ΚΟΣΜΟΣ

“Άλμα” 12% για την Nvidia – Στα $850 και $925 βλέπουν τη μετοχή JPMorgan και Bank of America αντίστοιχα

Η μετοχή της Nvidia σημειώνει άλμα άνω του 12% κατά τις προσυνεδριακές συναλλαγές την Πέμπτη, αφού ο γίγαντας των τσιπ ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε έσοδα ύψους 22,10 δισ. δολαρίων για το δ’ τρίμηνο χρήσης, σημειώνοντας αύξηση 265% σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν κατά 769%, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να βλέπει ανοδική τάση από τον ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη.

Σημειώνεται ότι τα τσιπ της Nvidia χρησιμοποιούνται για την “εκπαίδευση” των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, όπως αυτά που αναπτύσσουν η Microsoft και η Meta.

Η Nvidia δεν βλέπει ενδείξεις επιβράδυνσης. Η εταιρεία προέβλεψε ότι τα έσοδά της στο τρέχον τρίμηνο θα φτάσουν τα 24 δισ. δολάρια, πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις.

“Οοι συνθήκες είναι εξαιρετικές για συνεχή ανάπτυξη” το 2025 και ύστερα, δήλωσε ο CEO της Nvidia Jensen Huang σε αναλυτές την Τετάρτη, ενισχύοντας το ανοδικό κλίμα για τη μετοχή.

Ο τομέας Data Center της Nvidia, ο οποίος περιλαμβάνει τις κάρτες γραφικών H100 της εταιρείας που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης, σημείωσε πωλήσεις ύψους 18,4 δισ. δολαρίων το δ’ τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 409% σε ετήσια βάση.

Οι θετικές προοπτικές της Nvidia έφεραν έναν γύρο αναβαθμίσεων για τη μετοχή της εταιρείας. Η JPMorgan αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Nvidia από 650 σε 850 δολάρια, ενώ η Bank of America Global Research αύξησε τον στόχο της από 800 σε 925 δολάρια.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Nvidia έκλεισε στα 674,72 δολάρια την Πέμπτη. Οι μετοχές δέχονταν πιέσεις ενόψει της έκθεσης αποτελεσμάτων, καθώς οι traders αποκόμιζαν τα κέρδη και οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι η Nvidia ενδέχεται να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες.

Όμως, τα στοιχεία που ανακοίνωσε “διέλυσαν” αυτούς τους φόβους, παρασύροντας ανοδικά και τις μετοχές άλλων αντίστοιχων εταιρειών.

Related posts

Λαβρόφ: Οι αποφάσεις που έλαβαν οι χώρες της G7 στοχεύουν στον “διπλό περιορισμό” της Ρωσίας και της Κίνας

admin

Έκκληση Ζελένσκι σε Ευρωπαίους ηγέτες: “Μην δώσετε στον Πούτιν την πρώτη και μοναδική νίκη της χρονιάς”

admin

Τζεφ Μπέζος: Σχεδιάζει να πουλήσει έως και 50 εκατομμύρια μετοχές της Amazon

admin

Ιαπωνία: Άρχισε η δεύτερη φάση της ρίψης των υδάτων από τη Φουκουσίμα στη θάλασσα

admin

Βρετανία – Εταιρείες ύδρευσης: Επενδύσεις ύψους 96 δισ. λιρών για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους

admin

Καμάλα Χάρις: Το Ισραήλ πρέπει να κάνει περισσότερα για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

admin

Γερμανία προς Γερμανούς υπηκόους: Εγκαταλείψτε άμεσα τον Λίβανο

admin

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 55 οι νεκροί από τον σεισμό των 7,6 βαθμών Ρίχτερ

admin

Λευκορωσία: Η μεταφορά τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία έχει ήδη αρχίσει

admin