Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Η Fed έριξε τους δείκτες – Πτώση 1,5% για τον Nasdaq μετά τις δηλώσεις Πάουελ

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι δείκτες της

Wall Street

 την Τετάρτη μετά τις πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις της Fed για την πορεία της νομισματικής πολιτικής και τις δηλώσεις του προέδρου της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, για τον πληθωρισμό.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια στο εύρος 5,25% – 5,50% (δηλαδή σε υψηλό 22 ετών) επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αναμένεται να υπάρξει άλλη μία αύξηση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Παράλληλα, ο Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η Fed έχει διανύσει πολύ δρόμο στη μάχη κατά του πληθωρισμού, τονίζοντας ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει ορατός στην οικονομία ο πλήρης αντίκτυπος από τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε να κερδίζει περισσότερες από 220 μονάδες, έχασε 76 μονάδες ή 0,22% πέφτοντας στις 34.440 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,94% και διαμορφώθηκε στις 4.402 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατρακύλησε 1,53%, κλείνοντας στις 13.469 μονάδες.

Ανάμεσα στις νέες προβλέψεις που ανακοίνωσε η Fed, αναφέρεται ότι το 2024 τα επιτόκια θα υποχωρήσουν κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, έναντι εκτιμήσεων για μία ποσοστιαία μονάδα στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Ο Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να πορεύεται με προσεκτικά βήματα, ενώ επισήμανε ότι η Fed δεν είναι ακόμη απολύτως πεπεισμένη ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, καθώς η επιστροφή στον στόχο του 2% απέχει ακόμη αρκετά.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Fed ξεκαθάρισε ότι μια ομαλή προσγείωση στην οικονομία είναι πιθανή, αλλά δεν αποτελεί βασικό σενάριο.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε από τα πρόσφατα υψηλά 16ετίας, καθώς μειώθηκε στο 4,373%, ενώ σε υψηλό 17 ετών βρέθηκε η απόδοση του 2ετούς ομολόγου.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο --.gr



Ειδήσεις σήμερα

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας – Κανονικά οι πτήσεις την ΠέμπτηΔίκη Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα έχει καρδιολογικό πρόβλημα και αν συνεχίσει έτσι, έχει τρία χρόνια προσδόκιμο ζωής» λέει ιατροδικαστήςΜητσοτάκης στο CNN για συνάντηση με Ερντογάν: Να αφήσουμε πόρτα ανοιχτή ακόμη κι αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε

Related posts

Φινλανδία: «Οι Ρώσοι μπορεί να μας κόψουν από αύριο το αέριο» λένε οι Φινλανδοί μετά το αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ

admin

Κριστίν Λαγκάρντ: «Μέχρι Σεπτέμβριο» η αύξηση επιτοκίων

admin

Επιδότηση απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ξεκινά

admin

Τράπεζες: Διορία 12 ημερών για λύση σε δάνεια, καταθέσεις και προμήθειες

admin

Κακοκαιρία Ελπίς – Πέτσας: Οφείλουμε μια συγγνώμη για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

admin

Δώρο Πάσχα: Μέχρι πότε πληρώνεται, πώς θα το υπολογίσετε

admin

Κορωνοϊός: Νέα ημερομηνία στις βεβαιώσεις μετακίνησης – Με βάση τα 534 ευρώ οι αποζημιώσεις του Δεκεμβρίου

admin

Ελλάδα: Αυτές οι εταιρείες υπερδιπλασίασαν τις πωλήσεις τους

admin

Ο Κωστής Φραγκούλης εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος στο International Propeller Club

admin