Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Βαριές απώλειες για τους δείκτες – Η χειρότερη επίδοση του Dow Jones από τον Μάρτιο

Με βαριές απώλειες έκλεισαν στη συνεδρίαση της Τρίτης οι τρεις βασικοί δείκτες της

Wall Street

, με τον

Dow Jones

να καταγράφει τη χειρότερη επίδοσή του μετά τον Μάρτιο και τον

S&P 500

να πέφτει σε χαμηλό τριών μηνών.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones βυθίστηκε κατά 388 μονάδες ή 1,14% πέφτοντας στις 33.618 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,47% και διαμορφώθηκε στις 4.273 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατρακύλησε 1,57% κλείνοντας στις 13.063 μονάδες.

Ήδη τον Σεπτέμβριο ο Nasdaq βρίσκεται κατά τουλάχιστον 6% χαμηλότερα, ενώ οι ο S&P 500 και Dow Jones έχουν πέσει κατά 4% και 2% αντίστοιχα.

Το επενδυτικό κλίμα επηρεάστηκε και από τα στοιχεία για τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ, οι οποίες τον Αύγουστο υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών κατέγραψαν πτώση 8,7% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, φτάνοντας τις 675.000, έναντι προβλέψεων για 698.000 πωλήσεις.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στην Ουάσινγκτον, ευελπιστώντας ότι θα αποτραπεί το προσωρινό κλείσιμο της κυβέρνησης με συμφωνία για το ύψος των κρατικών δαπανών το αργότερο έως την 1η Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση που εκείνη την ημέρα δεν υπάρξει «λευκός καπνός», η λειτουργία του Δημοσίου θα ανασταλεί εν μέρει, λόγω των αυτόματων περικοπών στα έξοδα του δημοσίου. Πάντως, σε χθεσινή έκθεσή του ο οίκος Moody’s ανέφερε ότι ένα ενδεχόμενο «shutdown» της κυβέρνησης θα είναι «πιστωτικά αρνητικό».

Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co,Jaime Dimon, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι τα επιτόκια αναφοράς της Fed δεν αποκλείεται να φτάσουν στο 7% σε συνδυασμό με τον στασιμοπληθωρισμό, κάνοντας λόγο για το χειρότερο σενάριο, για το οποίο ο κόσμος ίσως δεν έχει προετοιμαστεί.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο κατάφερε να ανακάμψει έπειτα από τα χαμηλά δύο εβδομάδων που σημείωσε νωρίτερα, με το συμβόλαιο Νοεμβρίου για το αμερικανικό WTI να διαμορφώνεται στα 90,39 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένο κατά 0,8%. Με κέρδη 0,7% στα 93,96 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το πετρέλαιο τύπου brent. Πτώση 0,9% κατέγραψε ο χρυσός, πέφτοντας στα 1.919 δολάρια ανά ουγγιά.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργείο Ανάπτυξης: «Τσουχτερά» πρόστιμα συνοδεύουν τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας – Τι προβλέπει η τροπολογίαΚακοκαιρία Elias: Μήνυμα από το 112 στην Αττική – «Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις»Μπέπε Γκρίλο, Τραμπ ή… Κένεντι; O Κασσελάκης διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τα… συντροφικά «μαχαιρώματα» πέφτουν βροχή

Related posts

Ακίνητα: Σύντομα «ηλεκτρονικές» και οι κληρονομιές

admin

Χατζηδάκης: Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων

admin

Εκλογές 2023: Δύο έως τρία μηνιάτικα επιπλέον στους μισθούς με το πρόγραμμα της ΝΔ – Τι δείχνει η ανάλυση των μέτρων

admin

Στα 316 εκ. οι κορωνοφειλές προς τα ταμεία – Έρχεται ρύθμιση των οφειλών της καραντίνας

admin

Επίδομα θέρμανσης: Η ημερομηνία για τις αιτήσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

admin

Ποια επιδόματα εντάσσονται στην προπληρωμένη κάρτα

admin

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Πώς θα ρυθμίσετε σε έως 72 δόσεις τις οφειλές σας προς τον ΕΦΚΑ

admin

Κοινωνικός προϋπολογισμός: Πλεόνασμα 950 εκατ. στα Ταμεία το 2024 – Υποχωρεί η ανεργία

admin

ΑΑΔΕ: 784.000 παραβάσεις και 621 λουκέτα μέσα στο καλοκαίρι – Στα 28 εκατ. ευρώ η αποκρυβείσα ύλη

admin