Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone Ελλάδος: Ο «πόλεμος» τιμών πέρασε στα οικονομικά μεγέθη

Αύξηση εσόδων από υπηρεσίες, αλλά μείωση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας παρουσίασε η Vodafone Ελλάδος το α’ εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους της (Απρίλιος – Σεπτέμβριος 2023).

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος Vodafone, η ελληνική θυγατρική είχε αύξηση εσόδων από υπηρεσίες για το β’ τρίμηνο του οικονομικού έτους (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2023) τα οποία έφτασαν τα 232 εκατ. ευρώ έναντι 231 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Στο α’ τρίμηνο που ξεκινά από τον Απρίλιο και λήγει τον Ιούνιο του 2023 τα έσοδα από υπηρεσίες διαμορφώθηκαν στα 213 εκατ. ευρώ, χωρίς μεταβολές σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους. Ο βρετανικός όμιλος αποδίδει την μικρή αύξηση εσόδων τόσο στους εταιρικούς πελάτες όσο, και κυρίως, στην ανάληψη έργων από το Ελληνικό Δημόσιο.

Σε επίπεδο εξαμήνου ο συνολικός κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 478 εκατ. ευρώ για την περίοδο Απρίλιος – Σεπτέμβριος 2023 όταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022 ήταν στα 487 εκατ. ευρώ. Πτώση σημειώθηκε και στη λειτουργική κερδοφορία με τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (adjusted EBITDAaL) να διαμορφώνονται το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους στα 99 εκατ. ευρώ έναντι 125 εκατ. ευρώ πέρσι.

Αυξημένες ωστόσο ήταν οι επενδύσεις που έφτασαν τα 73 εκατ. ευρώ έναντι 71 εκατ. ευρώ.

Ενισχυμένη ήταν η πελατειακή βάση της εταιρείας που στο τέλος Σεπτεμβρίου 2023 έφτασε συνολικά τις 4,275 εκατ. γραμμές, αριθμός αυξημένος κατά 6 χιλιάδες σε σχέση με το τέλος Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πρόσθεσε 78 χιλιάδες συνδρομητές συμβολαίου με αποτέλεσμα το 44,2% των πελατών να είναι με συμβόλαιο. Αντίθετα, οι πελάτες καρτοκινητής μειώθηκαν κατά 25 χιλιάδες.

Στη σταθερή τηλεφωνία, ο αριθμός των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων διαμορφώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στις 940 χιλιάδες, μειωμένος κατά 6 χιλιάδες σε σχέση με το τέλος Απριλίου.

Το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη (ARPU) στην κινητή τηλεφωνία, για το β’ τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2023) διαμορφώθηκε στα 10 ευρώ, παρουσιάζοντας μία ελαφρά αύξηση σε σχέση με τα 9,8 ευρώ του αμέσως προηγούμενου τριμήνου.

Το ARPU στα συμβόλαια ήταν στα 16,2 ευρώ από 16 ευρώ, ενώ στην καρτοκινητή ήταν στα 5,2 ευρώ από 5 ευρώ.

Related posts

Aegean: Πάνω από €1 δισ. ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο

admin

Skroutz: Πώς κινήθηκαν οι αγορές στη φετινή Black Friday

admin

ΕΥ: Παγκόσμιος διαγωνισμός για νέους data scientists

admin

Αύξηση εσόδων και EBITDA το πρώτο εξάμηνο για την Entersoft

admin

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Nvisionist στον διαγωνισμό της DIGITALEUROPE

admin

Επεκτείνεται στην Κρήτη η υπηρεσία παραλαβής δεμάτων Box Now

admin

Η προσέγγιση ξένου fund στην Πετρόπουλος και οι φήμες για πώληση

admin

Οι κινήσεις που θα «πρασινίσουν» τη ΔΕΗ ως το τέλος του 2022

admin

Prodea: Στη Mytilineos για 15 χρόνια το γραφειακό συγκρότημα Καρέλα

admin