Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

UBS: Προτείνει ποιοτικές μετοχές για το 2024

UBS: Προτείνει ποιοτικές μετοχές για το 2024

Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών στο κλείσιμο της Παρασκευής, ενώ παράλληλα σημείωσε νέο υψηλό για το έτος σε επίπεδο που είχε σημειωθεί για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2022. Αυτό άφησε τον δείκτη με άνοδο 19,7% το 2023 -μέχρι στιγμής- στις 4.595 μονάδες, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η εξασθένιση του πληθωρισμού θα επιτρέψει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια σχετικά νωρίς το 2024.

Στις συναλλαγές της Δευτέρας, ο S&P 500 υποχώρησε κατά περίπου 0,5% για να διαμορφωθεί κοντά στα 4570, αντανακλώντας την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων και την επανεξέταση των προσδοκιών για τα επιτόκια της Fed.

Μετά το ισχυρό ράλι του Νοεμβρίου, η UBS αναμένει πως τα κέρδη των αμερικανικών μετοχών θα μετριαστούν. Ωστόσο, θα  κερδίσουν περισσότερο το 2024, ωθούμενες από τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη των εταιρικών κερδών. Ο S&P αναμένεται να κλείσει το επόμενο έτος γύρω στις 4.700 μονάδες,

Ο πρόσφατος «άνεμος» από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων πιθανότατα θα μετριαστεί

Η ελκυστικότητα των μετοχών έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με τα κρατικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου να μειώνεται από το υψηλό 16 ετών του Οκτώβριο 5% στο 4,25%, στις 4 Δεκεμβρίου. Αναμένεται ότι η απόδοση θα μειωθεί περαιτέρω στο 3,5% έως το τέλος του 2024. Ωστόσο, η πτώση είναι απίθανο να είναι ομαλή. Για τα επιτόκια, αναμένονται δύο με τρεις μειώσεις από την Fed το επόμενο έτος.

Σε κάποιες αγορές οι δυνατότητες ανόδου των μετοχών  το 2024 είναι περιορισμένες

Αν και η αύξηση των κερδών των εταιρειών μπορεί να στηρίξει τις μετοχές το 2024, σε κάποιες αγορές οι μεταβολές ίσως είναι περιορισμένες. Για τις εταιρείες του S&P αναμένεται αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 9%, μετά από σταθερά κέρδη το 2023. Οι ποιοτικές εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ, όμως σε κάποιες αγορές δεν θα υπάρχει αυτή η προοπτική.

Η αβεβαιότητα όσον αφορά την ανάπτυξη και οι γεωπολιτικές κρίσεις μπορούν να οδηγήσουν τις μετοχές σε «ανώμαλη πορεία»

Η αβεβαιότητα για τα μακροοικονομικά στοιχεία και τις γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν αβεβαιότητα και στην εκτίμηση των κερδών. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή μεταβλητότητα στην αγορά. Γι’ αυτό, η UBS προτείνει ποιοτικές μετοχές από εταιρείες με υψηλό ROI, ανθεκτικά περιθώρια κέρδους και χαμηλό χρέος.

Η αισιοδοξία των επενδυτών μετά την άνοδο των αμερικανικών μετοχών μπορεί να μετριαστεί από τις περιορισμένες προοπτικές για το επόμενο έτος. Η UBS προτείνει ουδέτερη στάση και εντοπίζει περισσότερες δυνατότητες για κέρδη στις ποιοτικές μετοχές, όπως οι αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές, οι μετοχές σταθερού εισοδήματος στις ΗΠΑ, οι κυκλικές μετοχές στην Ευρώπη, καθώς και σε επιλεγμένες ασιατικές μετοχές.

#UBS #ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ_ΜΕΤΟΧΕΣ #2024

Related posts

Τα χαρακτηριστικά των νέων κλαδικών δεικτών FTSE/XA

admin

Jumbo: Aύξηση κερδών κατά 36% στο εξάμηνο-Πρόταση για έκτακτη διανομή μερίσματος

admin

Optima: Ανεβάζει την τιμή-στόχο στα €45,9 για τη Mytilineos

admin

Πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών από την Τράπεζα Πειραιώς

admin

Intralot: Αγορά 400.000 μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη

admin

Κλουκίνας-Λάππας: Συμφωνία για το ξενοδοχείο Poseidonion Grand στις Σπέτσες

admin

Intralot: Καθαρά κέρδη 3,1 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2023

admin

ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Υπό του 5% το ποσοστό της Silchester

admin

Lamda: EBITDA +75% το πρώτο τρίμηνο- Η εικόνα στο Ελληνικό

admin