Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Uber: Κατώτερο των προσδοκιών τρίμηνο αλλά ισχυρές προβλέψεις για το επόμενο

Μικτή εικόνα είχαν τα οικονομικά μεγέθη της Uber για το τρίτο τρίμηνο, καθώς ο κολοσσός της οικονομίας διαμοιρασμού (gig economy) πέρασε μεν σε κερδοφορία από τις σημαντικές ζημίες την ίδια περίοδο πέρυσι, αλλά όχι στα επίπεδα που προέβλεπε η αγορά.

Ειδικότερα, η Uber ολοκλήρωσε το τρίμηνο με καθαρά κέρδη 10 σεντς ανά μετοχή, στα 221 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 1,2 δισ. ή 61 σεντς/μτχ πέρυσι, αλλά έχασε τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών στο LSEG για 12 σεντς/μτχ.

Παρομοίως, ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 11% σε ετήσια βάση στα 9,29 δισ. δολάρια αλλά ήταν επίσης σημαντικά χαμηλότερος από τα 9,52 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ωστόσο, η εικόνα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη στο guidance που έδωσε η Uber για το τέταρτο τρίμηνο, με κρατήσεις και προσαρμοσμένη λειτουργική κερδοφορία που ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις.

Συγκεκριμένα, ο κολοσσός των μεταφορών αναμένει για το τέταρτο τρίμηνο κέρδη στο εύρος των 1,18 με 1,24 δισ. δολαρίων έναντι της μέσης πρόβλεψης των αναλυτών για 1,15 δισ.

Παράλληλα, τοποθετεί τις μικτές της κρατήσεις (τον τζίρο των δραστηριοτήτων της) μεταξύ των 36,5 και 37,5 δισ. δολαρίων την ώρα που η αγορά περιμένει 36,31 δισ.

Σε αυτό το κλίμα, ο τίτλος της Uber μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της βρέθηκε να υποχωρεί κατά περισσότερο του 2%, αλλά με φόντο το ισχυρό guidance πλέον σημειώνει κέρδη έως και 2,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Related posts

Ελπίδα για εκεχειρία στη Γάζα; – Νέα συμβιβαστική πρόταση για κατάπαυση πυρός και ομήρους

admin

ΗΠΑ: Άλμα 23% στο εμπορικό έλλειμμα τον Απρίλιο

admin

Επικοινωνία Στόλτενμπεργκ – Όρμπαν για την εκκρεμότητα της Ουγγαρίας ως προς την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Ρωσική κεντρική τράπεζα: Πιθανή η αύξηση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση εν μέσω πτώσης του ρουβλίου

admin

ΗΠΑ: Μικρές μεταβολές στις ανοιχτές θέσεις εργασίας το Φεβρουάριο

admin

Ζελένσκι: “Συζητώ το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ, αλλά δεν δίνουμε Ντονμπάς και Κριμαία”

admin

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αισιόδοξοι οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για τις διαπραγματεύσεις

admin

Κιμ Γιονγκ Ουν: Απαγορεύει στους Βορειοκορεάτες να λένε “σ’ αγαπώ”

admin

Μολδαβία: Σήμα ενότητας απέναντι στον πόλεμο της Ρωσίας η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ

admin