Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To Χρηματιστήριο αποχαιρετά τον «πράσινο» Νοέμβριο εν αναμονή MSCI και Fitch

Ένα «καυτό» διήμερο ξεκινά από σήμερα για το

Χρηματιστήριο

, καθώς απόψε αναμένεται το rebalancing του MSCI, ενώ τα μέχρι τώρα στοιχεία του πληθωρισμού «δείχνουν» προς μια μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, την πρώτη μετά από σχεδόν δύο χρόνια, κάτι που οι αγορές προεξοφλούν ότι θα συμβεί τον ερχόμενο Απρίλιο.

Οι αναλυτές αναμένουν για σήμερα εκτίναξη τζίρου, με ροές πάνω από 100 εκατ. ευρώ, καθώς στο κλείσιμο θα γίνει η αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI. (σημειώνεται ότι ο κινητός μέσος όρος των 100 ημερών ανέρχεται σε 113 εκατ. ευρώ).

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με άνοδο 0,14% στις 1.272,99 μονάδες. Η συναλλακτική δραστηριότητα κινείται σε καλούς ρυθμούς, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρω.

Σημειώνεται πως τον Νοέμβριο, οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές είναι σημαντικά πάνω από το σύνολο της χρονιάς, λόγω του placement της Εθνικής, αλλά και του πακέτου της Alpha Bank.

Ανοδο σημειώνουν οι ΕΥΔΑΠ (1,01%), ΓΕΚ Τέρνα (0,60%), ΕΛΠΕ ( 0,13%), ΟΠΑΠ (0,27%), ΜΥΤΙΛ (0,22%), ΟΤΕ (0,68%), ΤΕΝΕΡΓ (0,39%).

Πτώση καταγράφουν Μότορ Όιλ (-1,04%), και ΔΕΗ (-0,28%).

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,06% στις 1.074,48 μονάδες. ΕΤΕ με άνοδο 0,03%, Eurobank 0,21%, Πειραιώς 0,69% και Alpha Bank 0,06%

Υπενθυμίζεται ότι δεν υπήρξαν μεταβολές στον δείκτη MSCI Greece Standard Index, ο οποίος αποτελείται από 10 μετοχές, και συγκεκριμένα τις εξής: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, ΕΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Πειραιώς, Μυτιληναίος και Motor Oil.

Και μπορεί η πρόσφατα αναδιάρθρωση των δεικτών να μην έφερε αλλαγές, αλλά εκτιμάται πως το πρόσφατο placement στην Εθνική Τράπεζα και οι συναλλαγές που γίνονται συνήθως θα ωθήσουν και πάλι τον τζίρο σε υψηλά επίπεδα.

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή αναμένεται η αξιολόγηση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch και έχει καλλιεργηθεί η προσδοκία αναβάθμισης σε επενδυτική βαθμίδα και από τον συγκεκριμένο οίκο, μετά την S&P και τη DPRS, ενώ η Moody’s έχει αναβαθμίσει κατά δύο βαθμίδες τη χώρα, ένα σκαλοπάτι κάτω από το investment grade. Η Fitch αξιολογεί σήμερα την Ελλάδα μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα και, παρά τις σταθερές προοπτικές, αναμένεται ευρέως να προχωρήσει σε αναβάθμιση.

- --.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι ΚίσινγκερChampions League: Μαγική βραδιά με 31 γκολ και ματσάρες – Προκρίθηκαν στους 16 Άρσεναλ, Αϊντχόφεν – Δείτε όλα τα γκολΜνημείο των Αθανάτων του Έθνους: Άναψε η φλόγα για 121.692 πεσόντες στα πεδία των μαχών – Δείτε φωτογραφίες

Related posts

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπιες κινήσεις μετά την αναβάθμιση από τoν οίκο Fitch

admin

ΑΑΔΕ: Σύμφωνο συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Τι περιλαμβάνει

admin

Πάνος Δάβαρης: Βγαίνει στο σφυρί η βίλα του στη Μύκονο (pics)

admin

Προϋπολογισμός: Στη Βουλή με παροχές 2,7 δισ. και αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους στη Βουλή

admin

Σταϊκούρας: Τη Δευτέρα η παρουσίαση των μέτρων στήριξης

admin

ΣΔΟΕ: Εντοπίστηκε εργαστήριο που έφτιαχνε ποτά «μπόμπες» σε Ασπρόπυργο και Καλλιθέα – Δύο συλλήψεις, δείτε φωτογραφίες

admin

Καύσιμα: Πώς κινείται η αγορά – Συνεχίζονται οι υψηλές τιμές

admin

ΑΑΔΕ: 5+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διασύνδεση των POS με τα Ταμειακά Συστήματα

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,5% ο πληθωρισμός το Νοέμβριο

admin