Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Tesla: Κάτω από τις προσδοκίες οι παραδόσεις οχημάτων για το τρίτο τρίμηνο

Κατώτερες των εκτιμήσεων της αγοράς ήταν οι παραδόσεις οχημάτων της Tesla για το τρίτο τρίμηνο, καθώς οι προγραμματισμένες αναβαθμίσεις στα εργοστάσιά της ανάγκασαν την παραγωγή να σταματήσει.

Η είδηση “ρίχνει” τη μετοχή της Tesla στη συνεδρίαση της Δευτέρα κατά πάνω από 2%.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων παρέδωσε 435.059 οχήματα το τρίμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου, μειωμένα σχεδόν κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά είπε ότι ο στόχος της να παραδώσει 1,8 εκατομμύρια οχήματα φέτος παραμένει αμετάβλητος.

Μια δημοσκόπηση της LSEG σε οκτώ αναλυτές έδειξε ότι αυτοί ανέμεναν παραδόσεις 459.949 οχημάτων, με τη χαμηλότερη εκτίμηση στα 442.000 και την υψηλότερη στα 511.405 οχήματα.

Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (EV) έχει δει επιβράδυνση στις ΗΠΑ, αν και υπάρχουν σημάδια ανάπτυξης, αναφέρει στην έκθεσή της η Canalys Research.

“Ενώ η Tesla παραμένει κυρίαρχη δύναμη στην αγορά EV των ΗΠΑ για το 2023, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για μια ευρύτερη γκάμα επιλογών EV για να ικανοποιηθεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για ηλεκτρικά οχήματα”, δήλωσε ο Ashwin Amberkar, αναλυτής στην εταιρεία έρευνας αγοράς.

Η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο παρήγαγε 430.488 οχήματα το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με 479.700 το δεύτερο τρίμηνο και 365.923 ένα χρόνο νωρίτερα.

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι οι εργοστασιακές αναβαθμίσεις θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια ανάκαμψη στις παραδόσεις το τέταρτο τρίμηνο, επιτρέποντας στην Tesla να ανανεώσει τη γκάμα της με μοντέλα που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν καλύτερα τις προσφορές από ανταγωνιστές των ΗΠΑ όπως η Ford και η BYD στην Κίνα.

Το ενημερωμένο Model 3 έχει υψηλότερη τιμή και οι παραδόσεις του στην Κίνα και την Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο, ενώ αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει και το Cybertruck αργότερα φέτος.

Το τρίτο τρίμηνο, η Tesla μείωσε τις τιμές των Model S και Model X κατά 14-21% στις κύριες αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ. Αύξησε επίσης τις εκπτώσεις στο βασικό μοντέλο Model 3 και Model Y σε πάνω από 5.000 $ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μείωσε τις τιμές του Model Y και πρόσφερε άλλα κίνητρα στην Κίνα. 

Η εταιρεία θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου στις 18 Οκτωβρίου.

Related posts

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ

admin

Νετανιάχου: Ετοιμαζόμαστε για την εισβολή στη Ράφα, θα πάρει λίγο χρόνο

admin

ΟΠΕΚ: Συμφωνία για την παράταση των περικοπών στην παραγωγή έως το 2024

admin

Ταϊβάν: Ο κύριος υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία παραδέχθηκε την ήττα του

admin

ΗΠΑ: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή

admin

Κωνσταντινούπολη: Aπαγορεύει το κάπνισμα ναργιλέ σε δημόσιους χώρους

admin

Ο Σουηδός πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με τον Ούγγρο ομόλογό του σχετικά με το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ

admin

ΗΠΑ: Με ισχυρούς ρυθμούς συνέχισε να αναπτύσσεται η οικονομία – καθοδικές αναθεωρήσεις για τα προηγούμενα χρόνια

admin

Ρωσία: Ο ολιγάρχης Ντεριπάσκα λέει στους FT πως οι δυτικές κυρώσεις δεν θα σταματήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία

admin