Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Societe Generale: O νέος CEO “τρόμαξε” τους επενδυτές – Βουτιά 12% η μετοχή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:20

Με βουτιά 12,1% υποδέχτηκαν οι επενδυτές το νέο στρατηγικό σχέδιο για τη Societe Generale το οποίο παρουσίασε σήμερα ο νέος CEO της τράπεζας, Slawomir Krupa μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Μάιο. 

Ο Krupa έθεσε ως στόχο του τη φιλοδοξία του να κάνει τη SocGen μια “στιβαρή” τράπεζα μετά από χρόνια χαμηλών επιδόσεων, καθώς προσπαθούσε να θέσει εφικτούς στόχους σε ένα περιβάλλον προκλήσεων που χαρακτηρίζεται από επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Όπως είπε στοχεύει στην μείωση του δείκτη κόστους προς έσοδα, σε λιγότερο από 60% το 2026, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο φέτος ήταν στο 75%. 

“Θα ενισχύσουμε τον όμιλο διαμορφώνοντας ένα απλοποιημένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο, ενώ θα λάβουμε τις σωστές ενέργειες για τη συγκέντρωση κεφαλαίων και την αύξηση της ευελιξίας, τη δομική βελτίωση της λειτουργικής μας μόχλευσης και τη διατήρηση της καλύτερης διαχείρισης κινδύνου στην κατηγορία μας”, ανέφερε.

Ο Krupa έθεσε επίσης ως στόχο ο κοινός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 των τραπεζών (CET1) να φτάσει στο 13% το 2026 ενώ δήλωσε ότι θα μειώσει την έκθεση της τράπεζας σε επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 80% έως το 2030 σε σύγκριση με το 2019.

Οι νέοι στόχοι της βασίστηκαν σε προσδοκίες ετήσιας αύξησης εσόδων μεταξύ 0 και 2% έως το 2026. Ο Krupa δήλωσε ότι θα πουλήσει τέσσερις αφρικανικές μονάδες και θα επανεξετάσει μια πέμπτη στην ήπειρο.

Related posts

Ο Νετανιάχου παίζει με τα όρια του Μπάιντεν

admin

Κίνα: Η οικονομική ανάκαμψη αντιμετωπίζει “νέες δυσκολίες”, παραδέχεται η ηγεσία του ΚΚ Κίνας

admin

Ασφάλεια εναντίον ελευθερίας στο Σαλβαδόρ: O πόλεμος του προέδρου Μπουκέλε εναντίον των συμμοριών διανύει τον τρίτο χρόνο του

admin

“Παράθυρο” για λευκό καπνό ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στο Βίλνιους άφησε ανοικτό ο Στόλτενμπεργκ

admin

Αργεντινή: Νέα επεισόδια σε διαδήλωση εναντίον της λιτότητας

admin

Νότια Κορέα: Η Ρωσία πρότεινε τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών γυμνασίων με τη Βόρεια Κορέα και την Κίνα

admin

Ίλβα Γιόχανσον: Η επιλεκτική μετανάστευση μπορεί να μετριάσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού σε κάποια κράτη μέλη της ΕΕ

admin

ΗΠΑ: Σε χαμηλό δύο ετών ο πληθωρισμός

admin

Ρωσία: Ο Ιρανός πρόεδρος Ραϊσί καταγγέλλει “γενοκτονία” από το Ισραήλ στη Γάζα

admin