Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Scotiabank: Χαμηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη δ’ τριμήνου χρήσης

Η Bank of Nova Scotia έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη δ’ τριμήνου χρήσης, καθώς η εταιρεία διέθεσε περισσότερα χρήματα από τα αναμενόμενα ως προβλέψεις για δυνητικά επικίνδυνα δάνεια.

Οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες ανήλθαν συνολικά σε 1,26 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά (925 εκατομμύρια δολάρια), περισσότερο απ’ ό,τι περίμεναν οι αναλυτές των 870 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά. Η καναδική τράπεζα κέρδισε 1,26 δολάρια ανά μετοχή σε προσαρμοσμένη βάση, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, λιγότερο από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg για 1,67 δολάρια Καναδά.

Η τράπεζα με έδρα το Τορόντο επλήγη από υψηλότερες από τις προβλεπόμενες προβλέψεις για απώλειες δανείων τόσο στις δραστηριότητές της στον Καναδά όσο και στη Λατινική Αμερική, οι οποίες μαστίζονται από οικονομική αναταραχή και επίσης ανέφερε χαμηλότερα κέρδη στις κεφαλαιαγορές, καθώς οι συναλλαγές επιβραδύνθηκαν το τρίμηνο.

Τα αποτελέσματα έρχονται μόλις δύο εβδομάδες πριν η Scotiabank αποκαλύψει μια ανανεωμένη στρατηγική υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Scott Thomson, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση της τράπεζας τον Φεβρουάριο και υποσχέθηκε να επικεντρωθεί στην κερδοφόρα ανάπτυξη και στην απόδοση για τους μετόχους. Όμως, καθώς θέλει να εφαρμόσει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, πρέπει να αντιμετωπίσει τα υψηλά έξοδα, τη βραδύτερη αύξηση των δανείων στον Καναδά και την υποχώρηση των αποτελεσμάτων στις διεθνείς δραστηριότητες της Scotiabank, όπου οι πιστωτικές απώλειες, που επιστρέφουν στα προ πανδημίας επίπεδα, έχουν παρασύρει τα χαρτοφυλάκια δανεισμού της στη Χιλή και το Περού.

Ο Thomson έχει ήδη αρχίσει να βάζει τη σφραγίδα του στην τράπεζα, φέρνοντας νέους ηγέτες για τα καναδικά και διεθνή τμήματα της, καθώς και για τη διαχείριση περιουσίας τους τελευταίους μήνες.

Τον Οκτώβριο, η Scotiabank δήλωσε ότι θα απολύσει το 3% του προσωπικού της και θα καταγράψει απομείωση της αξίας της επένδυσής της στην κινεζική Bank of Xi’an.  Αυτά τα βήματα, μαζί με το κόστος της πρόωρης αποχώρησης από ακίνητα και άλλες δραστηριότητες, που οδήγησαν σε επιβαρύνσεις μετά από φόρους συνολικού ύψους 594 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά το δ’ τρίμηνο, αντισταθμίστηκαν από ένα κέρδος 319 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά που σχετίζεται με την πώληση μεριδίου στις δραστηριότητες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Canadian Tire.

Η Scotiabank, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας σε ενεργητικό, είναι η πρώτη από τις μεγάλες καναδικές τράπεζες που ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα για το γ’ ημερολογιακό τρίμηνο του έτους.

Related posts

ΗΠΑ: Ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε 324.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, λέει η ADP

admin

Ινδία: Στο Νέο Δελχί για τη σύνοδο της G-20 ο Εμανουέλ Μακρόν

admin

Επίσκεψη Γάλλου ΥΠΕΞ στη Βηρυτό: Προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

admin

Μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 100 μονάδες βάσης βλέπουν οι αγορές το 2024

admin

Συνάντηση του ΥΠΑΜ της Κίνας με τον αρχηγό ΓΕΝ της Ρωσίας

admin

Γάζα: 23.357 οι νεκροί Παλαιστίνιοι και 59.410 οι τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου (στοιχεία Χαμάς)

admin

Επιστρέφει στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Τι θα ζητήσει από το Ισραήλ

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Νέοι και αυστηρότεροι κανόνες για τον εγκληματικό πλουτισμό

admin

Προειδοποίηση της Πιονγκγιάνγκ: Οποιαδήποτε παρεμβολή στη λειτουργία του βορειοκορεατικού δορυφόρου θα εκληφθεί ως κήρυξη πολέμου

admin