Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Rite Aid: Υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε αλυσίδα φαρμακείων Rite Aid Corp.  καθώς αντιμετωπίζει χρέος δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με αγωγές για οπιοειδή, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 18% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει ότι θα κλείσει ορισμένα καταστήματα με “χαμηλή απόδοση” και γνωστοποίησε ότι ο Jeffrey Stein θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος και διευθύνων σύμβουλος αναδιάρθρωσης.

Η κατάθεση πτώχευσης αναμενόταν εδώ και μήνες και η Wall Street Journal ανέφερε τον Αύγουστο ότι η Rite Aid είχε χρέη άνω των 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως λόγω εκατοντάδων αγωγών που σχετίζονται με τη διανομή οπιοειδών παυσίπονων. Η αίτηση πτώχευσης παραμένει σε εκκρεμότητα δικαστικής αγωγής κατά της εταιρείας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προειδοποίησε τη Rite Aid ότι “δεν συμμορφώνεται πλέον” με τα ελάχιστα πρότυπα τιμολόγησης και αποτίμησης του χρηματιστηρίου και της έδωσε προθεσμία έξι μηνών για να συμμορφωθεί. Η μετοχή της Rite Aid  έχει υποχωρήσει περίπου 80% μέχρι σήμερα.

Η Rite Aid έχει περίπου 2.100 καταστήματα και απασχολεί περίπου 47.000 άτομα. Έχει κλείσει περισσότερα από 200 καταστήματα τα τελευταία δύο χρόνια.

Related posts

Το Βερολίνο κατέστησε σαφές ότι δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την εκλογική νίκη του Πούτιν

admin

Ολλανδία: Η Ε.Ε. θα απαντήσει στους πρόσφατους κινεζικούς περιορισμούς

admin

Τουρκία: Μπύρα, αλκοολούχα και βούτυρο αυξήθηκαν πάνω από 3.000% επί διακυβέρνησης Ερντογάν

admin

Επιπλέον κυρώσεις από Ουάσινγκτον – Λονδίνο σε βάρος αξιωματούχων της Χαμάς

admin

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: “Δεν σκοπεύουμε να διατηρήσουμε μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη Γάζα”

admin

ΕΕ: Nέο εγχειρίδιο κυβερνοασφάλειας για την ακεραιότητα των εκλογών

admin

Ουκρανία: Ρωσική αεροπορική επίθεση προκάλεσε ζημιές στις υποδομές του λιμανιού της Οδησσού και σε χώρους αποθήκευσης σιτηρών

admin

Γερμανία: Ακυρώθηκε το ταξίδι της ΥΠΕΞ Μπέρμποκ στον Ειρηνικό

admin

Μπανγκλαντές: 5 μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέθαναν στις φυλακές

admin